Reținuți pe urme fierbinți: Doi tineri, prinși imediat după ce au spart un magazin din capitală

Doi tineri, cu vârstele cuprinse între 23 și 38 de ani, originari din capitală, au fost reținuți de un echipaj al Batalionului de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind suspectați de furt.

Foto: politiacapitalei.md

În noaptea de 07 mai, în jurul orei 01:47, echipa mobilă fiind antrenată în serviciu și patrulând sectorul încredințat pe str. Grenoble / N. Testimițeanu, polițiștii au observat doi tineri care aveau asupra sa o geantă și aveau un comportament suspect.

Indivizii când au văzut polițiștii au încercat să fugă dar nu au reușit fiind reținuți. La solicitarea forțelor de ordine și fiind întrebați dacă au careva bunuri interzise asupra lor și de ce au încercat să fugă, au început să dea dovadă de un comportament neadecvat și să devină agresivi.

Totodată în acel moment polițiștii prin intermediul stației radio au recepționat o chemare precum că dintr-un magazin amplasat pe strada Grenoble, au fost sustrase bunuri. Ulterior tinerii au prezentat conținutul genții unde au fost depistate instrumente pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor, pachete de țigări și o mască.

La fața locului a fost solicitată grupa operativă a IP Centru pentru documentare, tinerii fiind escortați la inspectorat.

În cadrul acțiunilor tinerii și-au recunoscut vina. polițiștii au stabilit că aceștia nu sunt la prima abatere fiind judecați pentru infracțiuni similare și răpirea mijlocului de transport.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor și prejudiciul care a fost cauzat.

Totodată în perioada 01 – 07 mai,  echipele mobile a BPRO  au  intervenit la  1284 apeluri venite din partea locuitorilor capitalei, dintre care 615 apeluri pe timp de zi și altele 669 pe timp de noapte. Astfel pe parcursul acestei perioade, echipajele mobile ale BPRO au efectuat 31 de rețineri,  fiind localizaţi şi reţinuţi autorii şi complicii lor.

În cadrul activităților de patrulare a străzilor, curților blocurilor de locuit, polițiștii  au intervenit şi au contribuit la descoperirea a trei cazuri de furt, șase cazuri legate de droguri, șapte acte de huliganism, 1 caz de violență în familie.

Totodată de către polițiștii BPRO, au fost reținuți 75 de contravenienți, 7 persoane aflate în urmărire penală, 4 aflate în orientare.


Pub