Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova a recepționat lotul…

R. Moldova a recepționat lotul de 100 de mii de doze de vaccin din partea României. Președinta Sandu: „Mulțumim România”

R. Moldova a recepționat lotul de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID AstraZeneca din partea României. Anunțul a fost făcut vineri, 7 mai, de către președinta R. Moldova, Maia Sandu.

În mesajul postat, președinta Sandu a îndemnat cetățenii să se imunizeze împotriva noulul coronavirus și a mulțumit autorităților din România.

Astăzi Republica Moldova a primit încă o donație din partea României de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Îndemn toți cetățenii să se vaccineze pentru a proteja viața și sănătatea noastră și pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Acum avem suficiente doze ca să vaccinăm cât mai mulți cetățeni într-o perioadă cât mai scurtă. Mulțumim, România! Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu”, se precizează în mesajul postat de Maia Sandu.

Miercuri, 5 mai, președinta Maia Sandu a anunțat că România va dona țării noastre 100 de mii de doze de vaccin. Totodată, potrivit președintei Maia Sandu, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi R. Moldova, prin revânzare câte 200 de mii de doze de vaccin pe lună.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

R. Moldova a recepționat în total 684 970 de doze de vaccin, dintre care 171 820 au fost administrate, anunță MSMPS.

Potrivit autorităților, cele mai multe doze au fost donate R. Moldova de România, în total 204 mii de doze de vaccin AstraZeneca.