Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Maratonul vaccinării la București…

România: Maratonul vaccinării la București a început. Sute de persoane stăteau la coadă la ora deschiderii

Foto: Captură Digi 24

Sala Palatului și Biblioteca Națională găzduiesc cel mai mare efort de imunizare de până acum: maratonul vaccinării din București, care a început vineri, 7 mai. În momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă pentru a se vaccina fără programare, cu vaccin produs de Pfizer, scrie Digi 24.

Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

„10 000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost alocate deja pentru această acțiune. Oamenii nu trebuie să aibă asupra loc decât cartea de identitate sau pașaportul, iar cei care vor să vină să se imunizeze în cursul nopții sunt scutiți de obligativitatea carantinei de noapte pe durata deplasării către centrul de vaccinare”, potrivit Digi 24.

Sute de persoane stăteau la coadă la Sala Palatului în momentul deschiderii maratonului vaccinării din București, care a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00 Foto: Digi 24

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională – zece cabinete. 1 200 de voluntari – medici, asistenți, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie – sunt implicați în acest efort.