14:17:50 18.04.2024
Stiri

DOC // Deputatul Reniță a publicat o parte din „DENUNȚURILE” lui Plahotniuc și Iaralov privind conținutul „KULIOKULUI” care ar fi ajuns la Dodon, după ce PG a negat că ar fi fost recepționat asemenea documente

Actualitate 07.05.2021 14:31 Vizualizări9291 Autor: Ziarul National
DOC // Deputatul Reniță a publicat o parte din „DENUNȚURILE” lui Plahotniuc și Iaralov privind conținutul „KULIOKULUI” care ar fi ajuns la Dodon, după ce PG a negat că ar fi fost recepționat asemenea documente


UPDATE // Reprezentanții Procuraturii Generale au precizat pentru Ziarul NAȚIONAL că actele publicate de către deputatul Iurie Renuță nu reprezintă denunțuri sau autodenunțuri și nu au legătură cu acea cauză penală care vizează renumitul „kuliok”.

„Sunt procese-verbale de audiere a martorilor în cadrul unui alt proces penal care nu are vreo tangență cu procesul penal la care face trimitere domnul deputat”, ne-au spus aceștia.





Deputatul Iurie Reniță este indignat că Procuratura Generală a negat, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că a primit autodenunțuri de la foștii democrați Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov cu privire la conținutul renumitei pungi negre pe care Igor Dodon i-o pasa „lui Costea care să i-o dea lui Cornel” în luna iunie 2019, în biroul lui Plahotniuc.

În acest sens, Reniță a publicat două file din procesele-verbale semnate de martorii Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov.

CITIȚI și Plahotniuc a DEZVĂLUIT ce ar fi fost în misteriosul „KULIOK”, care ar fi ajuns la Dodon. „Procuratura a ridicat toate înregistrările și toate copiile care au ținut de acel episod”

„Deoarece PG, în frunte cu șeful ei, Alexandr Stoianoglo, nu se poate debarasa, nici în ruptul capului, să facă comentarii politice sau să interpreteze politic declarațiile deputaților și ale unor actori politici, aș vrea să reamintesc conducerii PG că nicio lege a R. Moldova nu abilitează această instituție a statului nostru cu dreptul legal de a face declarații și comentarii politice.

Citește și: Procuratura Generală NEAGĂ faptul că a primit autodenunțuri de la Plahotniuc și Iaralov privind conținutul „KULIOK”-ului ajuns la Dodon: „Justiția nu se face pe Facebook sau în studiouri televizate”

Numai cât face această declarație politică din Comunicatul de Presă al PG: „𝐀𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦 𝐜ă 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐩𝐞 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐬𝐚𝐮 𝐢̂𝐧 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞... 𝐈̂𝐧𝐭̦𝐞𝐥𝐞𝐠𝐚̂𝐧𝐝 𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐞𝐧𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐚 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐨 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐜â𝐭 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞, 𝐏𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚 î𝐧𝐝𝐞𝐚𝐦𝐧ă 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐢 𝐬ă î𝐧𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞 𝐬ă 𝐢𝐚𝐬ă î𝐧 𝐞𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦ă 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐨𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐜â𝐭 𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫ă 𝐮𝐧𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐥𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬ă-𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐚𝐬𝐜ă 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐭̦î𝐧 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐟𝐞𝐫𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐥𝐨𝐫".

Care-i treaba PG cum și prin ce metode legale deputații și politicienii își exprimă un punct sau altul de vedere sau iau atitudine vis-a-vis de faptele de corupție? Ar trebui să cerem aprobarea prealabilă a PG ca să postăm pe Facebook sau pentru discursurile noastre în spațiul public?


Și de această dată PG, pentru a-și justifica neputința și nedorința de a fi imparțiali și total echidistanți de factorul și influența politică, recurge la metodele deja probate în timp și actualizate cu mai multă insistență după luna noiembrie 2019. PG trebuie să funcționeze exclusiv în baza legilor și nu a mofturilor sau ambițiilor politice ale conducerii acesteia.

Deoarece cei de la PG menționează în comunicatul lor de presă că „...𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭 𝐍𝐔 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢...”, atunci le prezint crâmpee din procesele-verbale de la audierea martorilor Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov care, din contră, confirmă acest fapt.

Cu o proximă ocazie revenim la subiect, în sincera speranță că PG va reacționa la declarațiile deputaților și ale politicienilor în limitele stabilite de lege și nu în funcție de ambițiile și preferințele politice ale acesteia”, a replicat Iurie Reniță.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md