05:15:20 24.04.2024
Stiri

Deputații socialiști NU au încredere în vaccinul „Sputnik V” adus cu mare fast de Dodon de la Moscova? Aceștia au ales să se imunizeze cu vaccinul chinezesc „Sinopharm”

Actualitate 07.05.2021 20:04 Vizualizări24812 Autor: Ziarul National
Deputații socialiști NU au încredere în vaccinul „Sputnik V” adus cu mare fast de Dodon de la Moscova? Aceștia au ales să se imunizeze cu vaccinul chinezesc „Sinopharm”


Mai mulți deputați ai fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), inclusiv Vlad Batrîncea, Vladimir Odnostalco și Marina Radvan, s-au imunizat astăzi cu prima doză de vaccin anti-COVID-19 produs de gigantul farmaceutic chinez „Sinopharm”.

„Astăzi mi-a venit rândul să mă vaccinez. Spre deosebire de unii colegi de-ai mei din alte fracțiuni, nu am încercat să mă imunizez în străinătate, nu am beneficiat de avantajele de la noi. Cred că, în primul rând, trebuie vaccinat personalul medical, profesorii, pensionarii și alți cetățeni din categoria cu risc sporit. Prin urmare, am ales vaccinul care este mai accesibil și suficient de fiabil. „Sinopharm” este un vaccin de înaltă calitate care a fost testat în multe țări”, a remarcat Vlad Batrîncea.

Citește și: VIDEO // Dodon vrea să aducă cu tot dinadinsul „Sputnik-V” în R. Moldova: „Jertfa” șefului statului: „Sunt gata să RISC și cu sănătatea, doar ca acest vaccin să ajungă mai repede în R. Moldova”

De menționat că, oficial, niciun reprezentant al PSRM, inclusiv liderul formațiunii Igor Dodon, nu s-au imunizat cu vaccinul „Sputnik V”.

Citește și: Soția și mama primarului de Chișinău, VACCINATE cu Pfizer înaintea medicilor? Răspunsul responsabililor din domeniul sănătății de la Primăria Chișinău

Deși spunea încă de anul trecut că se va vaccina printre primii cu „Sputnik V”, Igor Dodon ezită să o facă.

„Eu sunt gata să mă vaccinez în orice moment, dar înțeleg că, în primul rând, sunt vaccinate persoanele din etapa I și II. Etapa a III-a prevede că se poate vaccina orice doritor. Această etapă încă nu a fost lansată. Imediat când o să am posibilitatea, o să mă vaccinez. Și anume cu Sputnik V”, a declarat astăzi Dodon, într-o intervenție pe Facebook.

CITIȚI și Vaccinul „Pfizer” a ajuns pe la „NEAMURI”. Maia Sandu: „Voi depune o sesizare de investigare la Procuratură pe acest caz”

De menționat că, anterior, primarul general al capitalei, Ion Ceban, și-a vaccinat familia cu vaccinul „Pfizer”. Totodată, mai mulți fruntași socialiști din raioane au sărit rândul pentru a prinde o doză de vaccin „Pfizer”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md