12:31:23 19.04.2024
Stiri

OMS a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc „Sinopharm”, ajuns recent și în R. Moldova

Actualitate 07.05.2021 20:57 Vizualizări1629 Autor: Ziarul National
OMS a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc „Sinopharm”, ajuns recent și în R. Moldova


Vaccinul chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm a primit o autorizație de urgență, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din partea OMS.

Aceasta este, de asemenea, prima dată când Organizaţia Mondială a Sănătăţii acordă o autorizaţie de urgenţă pentru utilizarea unui vaccin chinezesc împotriva unei boli infecţioase, scrie Agerpres.

CITIȚI și Ce spun experții de la Chișinău despre vaccinurile Sinopharm, CoronaVac și Sputnik V, recepționate recent: Care dintre ele înregistrează cele mai puține reacții adverse?

Lista de urgenţă a OMS reprezintă un semnal pentru autorităţile naţionale de reglementare cu privire la siguranţa şi eficacitatea unui produs şi permite ca un vaccin să fie inclus în programul COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus.

OMS a acordat anterior o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Johnson&Johnson şi, săptămâna trecută, pentru Moderna.

Menționăm că R. Moldova a recepționat, pe 27 aprilie curent, 150 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, produse de compania chinezească „Sinopharm”. Totodată, Chișinăul a procurat alte 100 de mii de doze de vaccin chinezesc „CoronaVac”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md