A fost publicată lista partidelor care pot participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Aici sunt incluse 53 de formațiuni

alegeri-vot-urna-1-1920×1020-c-default

Comisia Electorală Centrală a făcut publică lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Aici sunt incluse 53 de formațiuni politice care pot să-și înainteze candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că, în conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în modul determinat, până la stabilirea datei alegerilor.

Până în prezent, CEC a înregistrat blocul electoral „Partidul Nostru”. Totodată, PSRM și PCRM discută crearea unui bloc electoral care „să apere integritatea și suveranitatea Moldovei”.

Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente