AUR a fost validat de către CEC pentru participarea la alegerile din Republica Moldova

aur
Foto: realitatea.md

CEC a validat participarea AUR – Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova din data de 11 iulie.

Conform unui comunicat de presă emis de alianță, AUR va participa la următoarele alegeri parlamentare cu „o listă deosebită”. Aceștia însă nu au făcut public niciun nume deocamdată.

„Avem oameni foarte buni aici, avem oameni foarte buni și în România, avem oameni extraordinari alungați de acasă de o clasă politică iresponsabilă. Toți acești moldoveni trebuie să se regăsească pe lista patriotică a Alianței pentru Unirea Românilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președinte al Alianței pentru Unirea Românilor – AUR în Republica Moldova.

Alianța pentru Unirea Românilor a reușit în România să obțină 11 % din mandatele de parlamentar într-un cursă electorală ce a dus în Parlamentul de la Bucureşti 44 de senatori și deputați.


Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente