fbpx

doc | Alerte de călătorie actualizate. Unde pot merge moldovenii fără a sta în carantină

Ministerul de Externe prezintă informații actualizate referitor la accesul moldovenilor în alte țări în contextul pandemiei. Intrarea turiștilor în mai multe state rămâne restricționată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, unele țări au început să ridice restricțiile. Așadar, în anumite state e posibil de plecat în cazul în care persoana deține certificat de vaccinare sau test negativ la COVID-19.

Pe de altă parte, alte state le permit străinilor să intre pe teritoriului lor dacă aceștia au un contract de muncă, permis de ședere sau alte acte corespunzătoare. La fel, deținătorii cetățeniei unui stat membru al Uniunii europene sunt îndemnați să consulte datele operative ale autorităților europene pe platforma Re-Open.

De asemenea, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar contactelor misiunilor diplomatice, Ministerul de Externe comunică despre funcționare unui Centru de Apel. Moldovenii din țară pot apela gratuit la 080090990, iar cei din străinătate trebuie să formeze numărul +37322788722. Operatorii au program de luni până vineri, între 08:00 – 17:00 (ora Republicii Moldova). În afara acestui grafic conaționalii pot expedia un mesaj prin email la call.center@mfa.gov.md sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

Articole asemănătoare

Back to top button