/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Partidul Platforma DA și PAS au purtat recent discuții legate de parlamentare. Când și de ce s-au „blocat”

missing
07 mai 2021, ora 22:35

Partidul Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și reprezentanții mai multor formațiuni politice unioniste au purtat recent discuții legate de viitoarele alegeri parlamentare, precum și posibilitatea unei coagulări a forțelor de dreapta înaintea scrutinului. Acestea s-ar fi încheiat, însă, în momentul în care PAS a anunțat că merge pe cont propriu în cadrul scrutinului din data de 11 iulie. Ddeclarația a fost făcută de deputatul Partidul Plaftorma DA, Vasile Năstase, în această seară, la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Toate lucrurile s-au nchis atunci când PAS a spus clar că merge singur. Ei au calculele lor, asta este”, a menționat Vasile Năstase.

Potrivit deputatul PPDA, cu partidele unioniste, discuțiile nu au mai continuat, pentru că nu s-au înțeles între ele.

„Unele vor merge cu AUR, altele cu nu știu care, cu PUN, cu ceilalți, deci sunt vreo trei – patru partide în care mai sunt înglobate vreo 5 – 6, aici e o mare problemă. Ar trebui ei să se înțeleagă, uite, suntem 10 partide unioniste, ne-am înțeles, gata facem un bloc cu Platforma DA. S-a discutat cu mai multe, cu UNIREA, PNL, PUN, s-au purtat discuții dar ideea era ca ei să se unească”, a mai adăugat Vasile Năstase.

Deputatul a specificat că, în opinia lui, ar fi binevenit ca conducerea PAS și PPDA să organizeze o conferință de presă comună la care să se facă un apel la calm și unitate. Prezent în platoul emisiunii, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a precizat că nu este în măsură să discute un asenemea format de dialog.

„Eu nu cred că sunt persoana indicată să discutăm acest format”, a spus Alaiba.

Dumitru Alaiba s-a arătat convins că în viitorul Parlament, socialiștii se vor regăsi în mod indiscutabil, deși nu crede într-o coagulare a forțelor de stânga.

„Miza este să îi ținem în minoritate”, este de părere deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram