‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA II-a ediție a Academiei AgTech - finalizată. 28 de absolvenți au primit Certificate...

A II-a ediție a Academiei AgTech – finalizată. 28 de absolvenți au primit Certificate de participare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În seara zilei de 6 mai, tinerii care s-au înscris la cea de-a doua ediție a Academiei AgTech au primit Certificate de participare.

Pe parcursul a 4 săptămâni, 28 de tineri din diferite regiuni ale țări au asistat la sesiunile organizate în cadrul Academiei, unde au fost instruiți de cei mai buni speakeri în domeniul IT, agricultură și marketing.

Invitații au povestit despre cum să setezi prioritățile și să prioritizeze oportunitățile, să gestioneze timpul, care sunt instrumentele digitale care te ajută să fii mai productiv la locul de muncă, tendințe în agricultură, inovație și business, cum să adapteze afacerile în situații de criză, exemplu fiind pandemia care a schimbat business-urile din întreaga lume. 

În cadrul Proiectului dezvoltat de Agrobiznes în parteneriat cu USAID Agricultura Performantă în Moldova și Tekwill, finanțat de USAID și Suedia tinerii au avut posibilitatea de a comunica cu reprezentanți ai companiilor agricole din țara noastră, dar și cu tineri care au afaceri de succes. 

Sergiu Jaman, fondatorul Agrobiznes a menționat că vor urma și alte ediții ale Academiei, la care vor participa tot mai mulți tineri interesați în dezvoltarea agriculturii digitale din țara noastră.

„Ne dorim să dezvoltăm, tot mai mult, componenta educațională, inclusiv în comun cu investitori și parteneri atât din țară, cât și de peste hotare. Tot mai multe organizații antrenate în domeniul Agtech de peste hotare s-au arătat încântate de faptul că, în Republica Moldova se desfășoară activități destul de îndrăznețe pe acest segment. Fiind o platformă de promovare a afacerilor din țara noastră și de peste hotare, cum ar fi România, vom identifica parteneri externi, inclusiv privați, care să susțină inițiativele noastre. Mulțumim APM și Tekwill pentru aportul adus în dezvoltarea Academiei”.

Luminița Crivoi, director de Dezvoltare Agrobiznes, a remarcat că ideea lansării unei Academii a fost susținută și de către partenerii care au crezut în aceast Proiect. Iar cei care au participat la sesiuni au avut ocazia să suplinească carențele pe care le au, inclusiv educaționale.

‹ adv ›

Benjamin Toric, Directorul proiectului Agricultura Performantă în Moldova, finanțat de USAID a felicitat participanții și a transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii care au participat la Academia AgTech.

„În cadrul Proiectului APM înțelegem valoarea componentei AgTech în sectorul agricol. Prin intermediul activităților pe care le desfășurăm promovăm implementarea soluțiilor AgTech în cadrul întreprinderilor agricole. Valorificarea componentei AgTech, în viitorul apropiat, va necesita cunoștințe și abilități noi pe care vă încurajez să le dezvoltați, participând la diferite instruiri și seminare. Pasiunea pe care o aveți pentru sectorul agricol combinată eficient cu tehnologiile moderne pot genera progres și rezultate impresionante”.

Mary Nemciuc, Manager de programe StartUp Moldova în cadrul Tekwill a salutat cea de-a doua promoție a Academiei și a specificat că scopul principal al acestui Proiect este de a dezvolta talentele și potențialul inovator din Republica Moldova.

„Ne-am dori foarte mult ca să continue acest Proiect dedicat tinerilor din țara noastră, iar promoțiile Academiei să fie tot mai multe. În calitate de promotor al antreprenoriatului AgTech ne propunem să susținem și să dezvoltăm ecosistemul de start-up-uri din țara noastră. Evident că agricultura a fost, este și va fi o direcție prioritară în viața fiecăruia dintre noi, deoarece ne asigură resursele noastre pentru existență. De aici vine și dorința de a susține dezvoltarea combinației dintre agricultură și tehnologii, soluții digitale. Totodată, mizăm că participanții vor valorifica la maxim cunoștințele pe care le-au acumulat pe parcursul perioadei de instruire”.

Absolvenții celei de-a doua ediție a Academiei au dat asigurări că vor aplica toate informațiile prezentate și vor iniția proiecte de succes pentru a relansa sectorul agricol din Moldova.

‹ adv ›

Eugeniu Gudumac, unul dintre participanți a apreciat instruirile organizate și a menționat că informațiile prezentate au fost utile, bazate pe experiență practică, unde tinerii au avut posibilitatea să se implice, să discute și să comunice.

Și Oleg Gheorghiță a comunicat că astfel de instruiri sunt benefice atât pentru tinerii care învață, dar și pentru cei care deja dezvoltă afaceri.

„Pe parcursul orelor la care am participat am reușit să revizuiesc anumite idei, dar și să învăț lucruri noi pe care să le pot aplica pentru a putea fi mai eficient și pentru a economisi din timpul personal. Am fost mirat să înțeleg că, în agricultură activează și dezvoltă afaceri de succes foarte multe persoane care nu au studii în domeniu. La moment, tinerii au acces la atât de multă informație, fiind accesibile atât de multe posibilități și oportunități de a învăța, cunoaște și de a dezvolta abilități. Probabil, este important să identifici fonduri, resurse de finanțare pentru dezvoltarea afacerii”.

Constantin Moraru a spus că seminarele au fost interesante, utile și necesare, indiferent de domeniul de activitate. 

„Mi-a părut bine că am avut posibilitatea să cunosc oamenii care au curajul și se implică. Am avut posibilitatea să-mi măresc numărul de cunoscuți cu care voi comunica și pe viitor, în afara Academiei, de la care am ce învăța și cu care am avut posibilitatea să realizez un schimb de experiență”.

Printre speakerii celei de-a doua ediții a Academiei AgTech se numără: Roman Gluck, Vladimir Balaban, Igor Danii, Ion Faină, Serghei Samoil, Ludmila Catlabuga, Timur Muradov, Nicoleta Nagailic, Ana Tischevici, Vitalie Burlacu, Sergiu Jaman, Sanda Tufar, Zinaida Plămădeală.

Sesiunile de instruire s-au desfășurat în perioada 1 aprilie –  6 mai 2021, iar cei mai activi dintre tineri vor avea posibilitatea de a participa la programul de internship în cadrul companiilor de top din domeniul agricol.

Amintim că, prima ediție s-a desfășurat în perioada 10 noiembrie – 02 decembrie 2020.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›