image
Sursa foto: newsmaker.md/ro

Mitropolitul Vladimir cere autorităților municipale desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire

Mitropolitul Vladimir a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare către autoritățile municipiului Chișinău privind desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire. Mitropolitul menționează că credincioșii au fost precauți și au respectat toate recomandările impuse de autorități.

Printre argumentele care stau la baza solicitării, Mitropolitul Vladimir invocă faptul că deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților, ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri. Totodată, susține că numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.

O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirile din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice", notează Mitropolitul în scrisoare.

De asemenea, Mitropolitul menționează asupra faptului că unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile și permit credincioșilor să viziteze cimitirile în zilele de 9 și 10 mai.

Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoare Mitropolit VladimirScrisoare Mitropolit Vladimir

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: