image
Sursa foto: Facebook/Ion Ceban

Ion Ceban: „Nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider; Am solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc”

Primarul Capitalei, Ion Ceban susține că în ultimele două zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău care doresc să se vaccineze. În acest sens, edilul solicită ca să fie vaccinați toți cei care doresc, deoarece nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider.

Ceban spune că oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat.

Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri. Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații”, a scris Ceban, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Ion Ceban a menționat că anterior mai multe persoane refuzau imunizarea.

Un număr atât de mare de doritori de a se vaccina ne bucura: este evident că populația este responsabilă și conștientă de beneficiile vaccinării. Păstrăm distanța, chiar dacă stăm câteva minute în plus la coadă pentru imunizare. Vom analiza în permanență situația și, la necesitate, vom activa centre de vaccinare suplimentare”, a mai completat Ion Ceban.

Vaccin covidVaccin covid

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: