image
Sursa foto: Profimedia

Un băiat de 4 ani a chemat poliția sunând la numărul de urgență scris pe mașina jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă

Un băiat de 4 ani din Anglia s-a folosit de mașina lui de poliție de jucărie, cu numărul de urgență scris pe ea, pentru a suna la poliție să anunțe că mama lui a avut o criză și a leșinat, scrie BBC, citat de Digi24.

Charlotte Khan a povestit că fiul ei, Essa, care are probleme de vorbire, a folosit telefonul ei ca să sune la poliție și le-a spus operatorilor: „Mama căzut. Mama ajutor”.

Tot micuțul a fost cel care le-a dat cheile polițiștilor prin fanta cutiei poștale.

Mama lui a spus că „nu ar putea fi mai mândră” de Essa, în vreme ce poliția i-a mulțumit băiatului pentru „curaj și gândire rapidă”.

Femeia din Nottingham, care face crize non-epileptice, a spus că și-a pierdut conștiența sâmbătă la prânz, când soțul ei era plecat la muncă.

„Am dat cu capul de acvariu. Tot ce-mi amintesc după aceea sunt trei sau patru polițiști care m-au trezit și mi-au spus ce s-a întâmplat”, a relatat ea.

Polițiștii i-au povestit că Essa i-a chemat și le-a arătat mașinuța de jucărie când au ajuns.

„Știe să folosească telefonul meu”, a spus ea.

„Apelul a durat 17 minute. El încerca să vorbească, însă polițiștii au reușit să înțeleagă doar câteva cuvinte, printre care Mama căzut. Mi-au spus că au crezut că vor trebui să spargă ușa, dar el le-a dat cheile prin fanta cutiei poștale. Pur și simplu a știut. Chiar dacă sunau la ușă, mai întâi a verificat la geam să fie sigur că e poliția înainte de a le da cheile”, a mai adăugat mama băiatului. 

În urma poliției au ajuns și echipele medicale, care i-au dat primul ajutor.

„Nu credeam vreodată că fiul meu de 4 ani o să trebuiască să sune la 999 (numărul de urgență în Marea Britanie - n.r.). Nu știu ce s-ar fi întâmplat dacă nu suna la poliție”. 

„În mod clar, nu am fo putut face nimic fără curajul și gândirea rapidă ale lui Essa”, a declarat Supt Sukesh Verma, purtător de cuvânt al poliției din Nottinghamshire.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: