„Ajutați” de polițiștii de frontieră, după care, amendați pentru pescuit ilegal

Patru pescari amatori au fost surprinși în această dimineață de 6 mai cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Ilegalitatea a fost consemnată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi.

Foto: border.gov.md

În această dimineața, pe la orele 05:30 patrula SPF Cuconeștii Noi care se afla în misiune de serviciu pe direcția Horodiște – Sărata a fost alertată de prezența a patru persoane în zona de responsabilitate. Monitorizați câteva minute s-a constatat că aceștia se aflau la pescuit, dat fiind faptul că au început a scoate din apele râului Prut plase destinate pentru a prinde pește. 

La scurt timp, polițiștii de frontieră s-au apropiat oferind o mână de ajutor „pescarilor” scoțând pe mal două plase de monofilament cu lungimea totală de 160 metri, după care i-au documentat conform art. 332, al.(1) al Codului Contravențional al Republicii Moldova. Bărbații cu vârstele cuprinse între 25 și 45 de ani și-au recunoscut vina comunicând că peștele este pentru consum propriu. 

Mai mult, cinci kilograme de pește de diferite specii au reușit să se prindă de cele două plase aruncate în apele râului Prut. Astfel, despre cele depistate au fost informați și angajații de la  Inspecţia pentru Protecţia Mediului  Rîșcani.


Pub