(video) Usatîi, către o jurnalistă: Vă comportați ca o sectantă. Fără ONG-uri demult erați în Italia, puneați pavaje

Primarul de la Bălți, Renato Usatîi, și-a ieșit din pepeni în timpul unei emisiuni, după ce a fost rugat să comenteze unele informații despre acesta. Usatîi a sărit cu cuvinte în adresa jurnalistei Mariana Rață și a numit-o „sectantă”, după ce a fost întrebat dacă ar avea legături cu lumea criminală, citând mai multe articole, inclusiv de investigație, stocate pe Wikipedia. Acesta a acuzat-o că se comportă diferit atunci când vin alți invitații și a afirmat că „fără finanțare de la ONG-uri demult era în Italia, punând pavaje”. Jurnalista a repetat de mai multe ori că face referire la articole veridice, iar politiciaul putea să răspundă la întrebare într-o propoziție. „Nu înțeleg de ce v-ați enervat”, a spus Rață.

Foto: UNIMEDIA

„Sunteți o propagandistă, înțelegeți ce faceți acum? Să vă citesc ce scriu rapoartele SIS despre dumneavoastră, hai terminați, da-ți o întrebare, ce citiți dumneavoastră? Înțeleg, v-ați declarat mare unionistă, mare luptătoare, vă stimez ca jurnalist de investigație, dar ceea ce faceți acum, numai cu Năstase, să vă suiți să vă duceți cu o rachetă drept în cosmos. Serios vă spun. Să vă fie rușine de mizeriile pe care le pronunțați. Ca cetățean, politician, nu caut rating, dar faceți niște mizerii. Ce înseamnă legături criminale? Spuneți la oameni să citească Wikipedia care au făcut-o tot niște ong-iști obosiți care lucrează cu dumneavoastră sau tot din secta dumneavoastră. Vă spun așa pentru că vă comportați ca o sectantă. Când vedeți pe ai voștri, doi trei unioniști obosiți, terminați lângă dânșii, dar aici ați decis să mă faceți mare vedetă. Voi mă întrebați de finanțare, fără ONG-uri demult erați în Italia, puneați pavaje. Nu-mi citiți ce a băgat Plahotniuc pe wikipedia. Când vine Maia Sandu vă cad la toate sutienele, lăsați-mă”, a declarat Usatîi.

Jurnalista Mariana Rață a reiterat că citește informațiile de pe Wikipedia și putea să răspundă la întrebare într-o singură propoziție.



Pub