Dorin Cimil: Suntem în întârziere cu procedurile de achiziții necesare pentru buna organizare a campaniei electorale

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, spune că, în lipsa unui buget aprobat, achizițiile necesare pentru buna organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie sunt deja în întârziere. Declarația a fost făcută la Europa Liberă.

Foto: tribuna.md

„Cred că banii unde au fost acolo și au rămas, în bugetul de stat. La această oră și dată, pe contul CEC-ului nu a fost virat nici un bănuț, avem doar discuții cu membrii Guvernului sau cu reprezentanții Guvernului și Președinția pentru a clarifica situația cum și când vor fi virați banii în contul CEC-ului. Așteptăm rezolvarea acestei chestiuni, probabil va fi săptămâna aceasta sau cel târziu, începutul săptămânii viitoare.

În principiu, deja am început anumite activități, am aprobat planul calendaristic pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Am mai aprobat și alte acte în acest sens, la fel, am remis în adresa misiunilor de observare scrisori invitații privind participarea la alegeri, chestiuni care nu au necesitat anumite asigurări financiare le-am realizat.

Acum ajungem deja la acțiuni, care necesită acoperire financiară. Astăzi, am avut ședința grupului de achiziții, unde avem planul de achiziții pentru această campanie electorală și, întrucât nu avem o acoperire financiară nu am demarat procedurile la propriu, suntem și vom fi în întârziere cu procedurile de achiziții necesare pentru buna organizare a campaniei electorale”, a declarat Dorin Cimil.

CEC a anunțat că pentru organizarea scrutinului este necesară suma de 125 de milioane de lei.


Pub