Află cine sunt speakerii Academiei Investitorilor din Moldova

Atât noii investitori internaționali, antreprenorii începători, cât și persoanele din afara ecosistemului de startup-uri, dețin cunoștințe generale despre etapa inițială a procesului de atragere a investițiilor. Însă, este puțin probabil să reușească să descrie toate procesele în cele mai mici detalii. 

Foto: Academia Investitorilor

Deși investițiile nu par a fi complexe, sunt multe etape de urmat și aspecte care necesită un pic de  știință și structură pentru a fi realizate cu succes.

În perioada 20-21 și 27-28 mai 2021, începând cu ora 17:45, va avea loc primul eveniment online al Academiei Investitorilor din Moldova, al cărui scop principal este de a oferi cât mai multe detalii despre procesul investițiilor și rolul unui investitor în activitatea startup-urilor, precum și diverse modalități de interacțiune a investitorilor între ei, cu comunitatea și companiile pentru a realiza tranzacții de succes.

Mai jos, vă prezentăm primii cinci speakeri internaționali și locali, care vin să va aduca trăiri din propria experiență despre procesul de investigații.

1. Olga Afanasyeva, Ph.D.


Olga Afanasieva este directoare a ELEKS Kyiv, una dintre cele mai mari companii IT din Ucraina.

Înainte de a se alătura echipei ELEKS, Olga a fost timp de șase ani directoare executivă a Ukrainian Venture Capital & Private Equity Association (UVCA), unde este acum membră de onoare. De asemenea, Olga este autoarea unui curs pentru investitori.

Olga a fost nominalizată de Financial Times și de Google la categoria Changemaker New Europe 100.  Este ambasadoarea comunității Women in Venture Capital și membră a comitetului fondator al 100Women@Davos.

2. Andriy Sorohan -  Venture Manager la U.ventures


Andriy Sorohan este Venture Manager la u.ventures, parte din Western NIS Enterprise Fund, unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din Ucraina și Moldova. În cadrul fondului, el gestionează investițiile la etapa incipientă, se concentrează pe identificarea tranzacțiilor, gestionează portofoliile și acordă sprijin startup-urilor aflate la început de cale. 

Andriy și-a făcut studiile în economie aplicată, matematică și cibernetică și are o experiență vastă în antreprenoriat, consultanță în management și finanțe.

3. Can Saracoglu - Partener-Fondator al Seedstars URU Capital


Investitor și antreprenor cu cinci exituri: două în calitate de co-fondator și trei în calitate de venture capital. Anterior, a fost partener-fondator al String Ventures , un venture capital care a investit în startup-uri revoluționare din Silicon Valley și Europa de Est. În prezent, Can lucrează împreună cu partenerii săi la crearea unui nou fond, Seedstars URU Capital.

4. Svitlana Malovana- fondatoare a Racoon.world


Raccoon.World este un start-up ucrainean care dezvoltă tehnologii de telemedicină și a reușit să adune suma de 900.000 de euro pentru digitalizarea platformei, din partea investitorilor și Syndicate Club din Silicon Valley.

5. Olga Melniciuc - Co- founder Investitii.md 


Olga Melniciuc - este specialist în domeniul finanțării pentru întreprinderi. Ea administrează o companie de consultanță sub numele „investitii.md”, care conectează oportunitățile de investiții cu cei care doresc să își lanseze și să își dezvolte afacerile.

Investiții.md a ajutat companiile locale să obțină mai mult de 100+ MM lei în subvenții și împrumuturi. De asemenea, ea este partener, mentor intern și angel investor în cadrul Acceleratorului XY din Moldova, care ajută la creșterea start-up-urilor la etapa de startare.

Olga Melniciuc co-administrează Business Angel Moldova, o asociație de investitori privați, care investește de la 5K la 25K USD / fiecare în start-up-uri din Moldova.

Prețul biletului de participare la Academia Investitorilor din Moldova care se va desfășura pe 20-21 și 27-28 mai este de 159 euro. Ele pot fi achiziționate după completarea formularului de înregistrare: https://forms.gle/voPjwSMFxwJE82yQ8

Mai multe detalii despre prima Academie a Investitorilor din Moldova pot fi găsite în pagina de facebook și pagina web.

Acest eveniment este organizat de către Startup Moldova, BAM, XY Partners, investitii.md, cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Suediei la Chișinău și Tekwill.


Pub