Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Locuitorii din raionul Căușeni…

DOC Locuitorii din raionul Căușeni și orașul Glodeni vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor: Fără mâncare și băuturi

sursa foto: timpul.md

Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei orașului Glodeni și Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Căușeni au decis să permită accesul locuitorilor în cimitire.

Autoritățile orașului Glodeni recomandă, dar nu interzic accesul copiilor pe teritoriul cimitirelor.

Totodată, potrivit deciziei comisiei din orașul Glodeni, la fiecare mormânt trebuie să fie prezenți până la trei oameni, rude de gradul întâi.

„Este obligatorie purtarea măștilor de protecție și utilizarea dezinfectanților pe toată durata aflării pe teritoriul cimitirului”, se arată în hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale a Primăriei orașului Glodeni.

CSE Glodeni: Este interzis consumul alimentelor și băuturilor alcoolice

sursa: Primăria orașului Glodeni

Și Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Căușeni interzice consumul „oricăror alimente și băuturi”.

Și locuitorii din municipiul Edineț vor avea acces în cimitire de Paștele Blajinilor. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a Primăriei municipiului Edineț.

„Fluxul de persoane va fi dirijat, astfel încât să se evite formarea aglomerațiilor, iar la fiecare mormânt să fie prezenți nu mai mult de opt oameni, între ele rude de gradul întâi”.

Mitropolitul Vladimir a solicitat autorităților să permită organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău. Directoarea Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, este însă de părere că, desfășurarea Paștelui Blajinilor este „un pericol major, real și iminent pentru sănătatea chișinăuienilor și nu doar, îndeosebi pentru populația vârstnică, care în esență reprezintă cea mai înaltă rată de vizitatori”.

Joi, 29 aprilie, R.Moldova a revenit la starea de urgență în sănătate publică.