Principală  —  IMPORTANTE   —   PCRM a anunțat despre intenția…

PCRM a anunțat despre intenția de a continua consultările cu reprezentanții PSRM în vederea creării unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare

În 2010, Dodon primea carnetul de membru al PCRM din partea lui Voronin, Foto: Constantin Grigoriță

Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor a anunțat despre intenția de a continua consultările cu reprezentanții Partidului Socialiștilor, privind crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare.

În cadrul unei ședințe organizate joi, 6 mai, Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central al PCRM a adoptat o rezoluție privind participarea formațiunii la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Potrivit unui comunicat de presă, s-a decis ca în urma consultărilor, secretarul Comitetului Central al PCRM, Oleg Reidman să pregătească documentele pentru crearea unui bloc electoral cu PSRM.

„PCRM și conducerea partidului rămâne pe aceleași poziții în evaluarea activității PSRM și a președintelui partidului, Igor Dodon. Cu toate acestea, nu putem să subestimăm riscurile pentru R. Moldova la viitoarele alegeri parlamentare anticipate”.

Secretarul Comitetului Central al PCRM, Oleg Reidman a prezentat în cadrul ședinței informația despre „consultările cu reprezentanții PSRM privind crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021”, iar Comitetul Executiv Politic al PCRM a menționat că, există amenințări reale ca la putere să vină, în urma alegerilor, forțele unioniste de dreapta, „ceea ce pune în pericol independența, suveranitatea și statalitatea țării”, se arată într-un comunicat al Partidului Comuniștilor.

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și-a cerut anterior scuze de la poporul R.Moldova pentru că înainte de turul doi al scrutinului prezidențial din 2016 și-a declarat susținerea pentru Igor Dodon. Liderul comuniștilor a spus că atunci a lăsat în urmă supărările personale cu Dodon, sperând că acesta va munci în interesul cetățenilor.

Pentru ZdG, Vladimir Voronin anterior a declarat „pentru mine, el nu există ca președinte. Eu nu văd în el președinte. Eu văd în Igor Dodon o persoană care, încă înainte de a fi ales, înainte de a începe campania electorală, înainte de toate-toate, culcată sub democrați definitiv. Și el de acolo nu mai iese”.

Pe 28 aprilie curent, președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate. S-a întâmplat după ce Curtea Constituțională a decis că instituirea stării de urgență de PSRM – ȘOR este neconstituțională.

Citește și: