Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu a decis…

Președinta Maia Sandu a decis să se vaccineze după ce a fost anunțată că România va oferi țării noastre alte sute de mii de doze: „Să-i încurajez pe cei care încă stau la dubii”

captură: TVR 1

Președinta Maia Sandu a decis să se vaccineze după ce a fost anunțată că România va oferi țării noastre alte sute de mii de doze de vaccin. Declarațiile au fost făcute în cadrul Telejurnalului TVR 1, joi, 6 mai.

„Acum că am primit această veste minunată din partea României că vom avea mai mult vaccin cred că este momentul potrivit să mă vaccinez și eu, așa încât să-i încurajez pe cei care încă stau la dubii”, a spus președinta Maia Sandu

Miercuri, 5 mai, președinta Maia Sandu a anunțat că România va dona țării noastre 100 de mii de doze de vaccin. Totodată, potrivit președintei R. Moldova, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi țării noastre, prin revânzare câte 200 de mii de doze de vaccin pe lună.

Vineri, 7 mai, șefei statului Maia Sandu îi va fi administrată prima doză de vaccin AstraZeneca, a anunțat Președinția R. Moldova.

Evenimentul este programat pentru ora 09:00, la Policlinica de Stat, din strada 31 august.

Despre intenția de a se vaccina cu AstraZeneca, președinta Maia Sandu a anunțat anterior și la postul PRO TV.

„În următoarele zile o să încheiem negocierile și o să putem să primim cantitatea suficientă de vaccinÎn primul rând este vorba despre AstraZeneca. Aceasta este cantitatea cea mai mare pe care o putem cumpăra. Toți cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca și eu personal o să mă vaccinez cu AstraZeneca, o vor putea face în următoarele luni”, a menționat președinta Maia Sandu.