17:38:19 25.04.2024
Stiri

VIDEO, LECȚIA de ISTORIE // ADEVĂRUL despre cel de-al Doilea Război Mondial și despre PRIETENIA sovieto-nazistă care a împărțit Europa: „Spada fascistă a fost confecționată pe teritoriul URSS”

Actualitate 06.05.2021 12:14 Vizualizări2002 Autor: Ziarul National
VIDEO, LECȚIA de ISTORIE // ADEVĂRUL despre cel de-al Doilea Război Mondial și despre PRIETENIA sovieto-nazistă care a împărțit Europa: „Spada fascistă a fost confecționată pe teritoriul URSS”


Cine a semănat grăuntele celei de-a doua conflagraţii mondiale, cine a renăscut puterea militară germană și când s-a produs ruptura între Hitler şi Stalin?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care veți putea afla răspuns în cadrul emisiunii „Lecția de Istorie” care va fi pusă pe post sâmbătă, 8 mai, de la ora 17.00, la TVR Moldova.

Invitatul jurnalistului Vasile Munteanu este, de această dată, Anatol Petrencu, dr. hab. în științe istorice, profesor universitar.

Istoricul povestește cum, pe 19 august 1939, Stalin și-a convocat camarazii și le-a spus oferta făcută de Hitler către URSS. Câteva zile mai târziu, pe 23 august 1939, era semnat odiosul pact Ribbentrop-Molotov, numit și „de neagresiune” între URSS și Germania, prin care sovieticii împărțeau cu naziștii Europa, iar Basarabia era ruptă la de România și alipită la URSS.

CITIȚI și LECȚIA de ISTORIE // Discursul integral al lui Stalin cu patru zile înainte de semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, prin care Basarabia a fost anexată la URSS: „Germania nu se opune întoarcerii Basarabiei Uniunii Sovietice”

Mai mult, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, sovieticii și fasciștii au organizat o paradă militară comună, ca semn al „prieteniei” dintre germani și sovietici.

„Spada fascistă a fost confecționată pe teritoriul URSS”, afirmă dr. hab. în științe istorice, Anatol Petrencu.

Ruptura dintre prietenii Stalin și Hitler s-a produs abia în noiembrie 1940, când războiul era în toi. În ce condiții a avut loc acest lucru, veți afla privind emisiunea „Lecția de Istorie” de la TVR Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md