13:58:05 19.04.2024
Stiri

Negocieri eșuate între SUA și Germania pe tema gazoductului Nord Stream 2

Actualitate 06.05.2021 16:59 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Negocieri eșuate între SUA și Germania pe tema gazoductului Nord Stream 2


Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul de externe german Heiko Maas nu au reușit să cadă de acord în privința proiectului gazoductului Nord Stream 2, în discuţiile purtate marţi în marja reuniunii G7 de la Londra, relatează dpa. SUA se opun realizării gazoductului și chiar au amenințat cu sancțiuni companiile care participă la proiect.

„Am discutat despre Nord Stream 2 şi ne-am prezentat din nou reciproc poziţiile deja cunoscute", a declarat Maas după cele circa 40 de minute de convorbiri bilaterale.

„Nu este nimic nou", a adăugat el.

Şeful diplomaţiei germane a ţinut să sublinieze că disputa legată de gazoduct reprezintă doar o „mică parte" din relaţiile bilaterale. „În afară de această problemă, nu văd nimic în momentul de faţă ce ar putea fi măcar numit serios", a spus Maas.

Oficialii americani susţin că Nord Stream 2, ce ar urma să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural din Rusia în Germania via Marea Baltică, va face Europa prea dependentă de livrările de energie ruseşti, în timp ce susţinătorii proiectului acuză Statele Unite că subminează conducta pentru a-şi creşte vânzările de gaz lichefiat în Europa.

După instalarea lui Biden la preşedinţie, SUA au avertizat cu noi măsuri punitive împotriva Nord Stream 2. Singurele sancţiuni impuse până acum de Statele Unite vizează compania rusă KVT-RUS, care operează nava Fortuna, implicată în lucrările de instalare a conductei, aceste sancţiuni fiind stabilite în timpul lui Trump.

Guvernul german a refuzat să intervină, susţinând că este vorba de un proiect comercial. A fost și el amenințat cu sancțiuni de către administrația americană.

Sursa: digi24.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md