08:59:55 24.04.2024
Stiri

Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown, după creșterea masivă a cazurilor. Ce vaccin a fost folosit

Actualitate 06.05.2021 19:35 Vizualizări2521 Autor: Ziarul National
Țara unde populația vaccinată în proporție de 85% intră în lockdown, după creșterea masivă a cazurilor. Ce vaccin a fost folosit


Vaccinul anti-COVID Sinopharm a fost utilizat pentru imunizarea unei mari părți a populației din Insulele Seychelles. Țara se confruntă acum cu un val masiv de noi infecții cu SARS-CoV-2.

Insulele Seychelles au raportat recent o creștere-record a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus, scrie Bloomberg, citat de csid.ro. Asta în ciuda faptului că 85% din populație s-a vaccinat anti-COVID.

Cele două vaccinuri utilizate sunt Sinopharm, produs de China, și Covishield, echivalentul AstraZeneca produs în India.

Autoritățile din Seychelles se pregătesc să introducă restricții dure ca urmare a creșterii explozive a numărului de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. În doar 72 de ore au fost raportate 497 de noi cazuri de COVID-19, în comparație cu sub 100 de cazuri raportate în a doua jumătate a lunii aprilie.

Creșterea este cu atât mai îngrijorătoare cu cât 85% din populația țării (de aproximativ 98.000 de persoane) a fost deja imunizată cu cel puțin o doză de vaccin. Dintre aceștia, 62,2% au primit și a doua doză de vaccin.

Campania de imunizare din Seychelles a debutat la data de 11 ianuarie. La momentul respectiv, autoritățile au anunțat că au primit 50.000 de doze din vaccinul anti-COVID Sinopharm, ca o donație din partea Emiratelor Arabe Unite. Celălalt vaccin utilizat a fost Covishield, echivalentul AstraZeneca produs în India.

În pofida eforturilor excepționale pe care le depunem, situația legată de COVID-19 din țara noastră este critică acum, a declarat Peggy Vidot, ministrul Sănătății din Seychelles.

Măsurile, care vor fi valabile cel puțin două săptămâni, prevăd închiderea școlilor, interzicerea vizitelor între gospodării, închiderea mai devreme a barurilor, anularea evenimentelor sportive, suspendarea intervențiilor chirurgicale care nu sunt considerate urgențe și închiderea clinicilor medicale de specialitate, cu excepția celor care efectuează tratamente pentru cancer, notează aceeași sursă.

Vaccinul anti-COVID Sinopharm

Compania Sinopharm a realizat două vaccinuri aproape identice, însă a decis să efectueze două teste clinice în paralel. Iar rezultatele privind eficacitatea vaccinului anti-COVID Sinopharm (BBIBP-CorV) pe bază de virus inactivat au fost diferite.

În urma studiului clinic de fază 3 care a avut loc în Emiratele Arabe Unite s-a arătat că vaccinul are o eficacitate de 86%. În schimb, versiunea realizată la Beijing a înregistrat o eficacitate de 79,34%.

Vaccinul anti-COVID Sinopharm se administrează în două doze, la un interval de 3 săptămâni.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md