Eroii din desenele animate de pe cutiile cu alimente – interziși în mai multe țări. Iată motivul și FOTO

06 Mai 2021, 10:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 10:38 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Ce asociați cu sintagma „hrană pentru copii”? Dacă un bebeluș locuiește în casa ta, atunci probabil, cunoști despre faptul că mâncarea pentru cei mici nu are niciun gust prea pronunțat. Cel mai probabil acestea sunt piureuri și cereale pentru bebeluși. Și dacă un copil adult locuiește deja în casa ta, atunci cu siguranță „mâncarea” sa este inseparabilă de dulciuri, înghețată, marshmallows, cereale și alte dulciuri. Dar doar din cauza abundenței tuturor acestor bunătăți, problema obezității la copii se acutizează în mai multe țări.

În plus, abundența acestor bunătăți determină adesea coșul alimentar al familiei. De exemplu, în Marea Britanie, luptătorii pentru o alimentație sănătoasă au efectuat un studiu și au constatat că majoritatea părinților britanici sunt ghidați de gusturile copiilor lor, iar alegerea copiilor determină ce va mânca restul familiei.

Un alt punct este că cel mai adesea mâncarea preferată de copii este etalarea personajului lor preferat de desene animate sau a unui personaj fermecător. Această practică este omniprezentă: pe cutiile cerealelor cu mult zahăr poate fi înfățișat un unicorn, pe monedele de ciocolată – eroi de la Paw Patrol, pe gummies – Masha și Ursul sau Peppa Pig. Și această tradiție este veche de mulți ani: de exemplu, Nestlé desenează un iepure Nesquik de câteva decenii. Acesta este marketing, iar producătorii de produse alimentare sunt încântați să folosească aceste tehnici.

Rezultate Studiu

Britanicii au efectuat chiar și un studiu: au cerut copiilor să aleagă între fursecuri sănătoase cu morcovi și cereale cu un personaj amuzant de desene animate. Și ce crezi că au ales majoritatea copiilor? Desigur, cereale cu un erou.

Dar, în ultimii ani, țările îngrijorate de dietele nesănătoase și copiii supraponderali au început să interzică personajele de desene animate pe pachetele cu junk food. Aceștia acuză producătorii că manipulează conștiința copiilor și faptul că mulți lucrători alimentari profită de lipsa de experiență a copiilor, obligându-i să fie tentați de ambalaje frumoase.

Alimentele nesănătoase se referă la toate alimentele și băuturile care au un conținut ridicat de zahăr, sare, grăsimi și calorii. De exemplu, în Chile, o lege similară există de șase ani: aici majoritatea produselor nesănătoase au ambalaje neutre. În plus, toate chips-urile, dulciurile și cerealele au o avertizare despre junk food.

Recent, și Mexic a introdus o interdicție similară: în țara lor, Chester, care iubește cheetos, și alte personaje sunt acum interzise. Chester, care a avut pachete de cipuri de la mijlocul anilor 1980, a fost înlocuită în Mexic cu un „C” cu majuscule, deși are în continuare culoarea caracteristică a ghepardului.

În plus, producătorii au fost obligați să indice pe ambalaje cu astfel de alimente că conțin un conținut ridicat de grăsimi, zahăr și alte substanțe nocive. În alte țări, se sugerează punerea eroilor de desene animate pe pachetele cu alimente sănătoase, care sunt bune pentru organism.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Transferurile instant zilnice ale moldovenilor se ridică la 2,6 milioane de lei, constată guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care a participat astăzi la lansarea Campaniei Naționale Fără Cash.

„Împreună lucrăm la acest concept de acces mai ușor la plăți și la servicii bancare și, în general, la dezvoltarea țării și crearea unor perspective mai simple de facilitare a businessului și a tranzacțiilor pentru toți cetățenii Moldovei”, a subliniat Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a făcut referire la cele mai recente proiecte ale Băncii Naționale, care deja se bucură de succes. În context, a fost menționată înaintarea cererii de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA), care este în proces de examinare, dar și lansarea, în luna martie, a Sistemului de Plăți Instant MIA.

„Până ieri, avem înregistrate 124 118 de plăți și 115 milioane de lei transferați – câte 2900 de plăți și 2,65 mil de lei transferați pe zi. Sunt cifre care arată că MIA este un succes pentru sistemul nostru bancar. Aducem cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea plăților sigure, rapide și cu costuri din ce în ce mai reduse. Avem comisioane de zero lei pentru plățile instant de până la cinci mii de lei. Plățile au devenit foarte accesibile” a spus Anca Dragu.

Anul trecut, numărul cardurilor în circulație a depășit numărul populației din Republica Moldova, constituind cifra de 3 292 564. Totodată, pe parcursul anilor 2019-2023 numărul și valoarea plaților fără numerar au crescut în fiecare an în medie cu 40,4% și respectiv 37,9%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău