Ce este pașaportul unui cetățean al lumii și ce putere are

06 Mai 2021, 11:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 11:22 // Au Bani //  MD Bani

„Pașaportul unui cetățean al lumii”  – astăzi acest document este unul dintre cele mai controversate. Problema este că nu toate țările îl recunosc, iar valoarea legală reală este, de asemenea, pusă în discuție. Mai jos vă spunem de ce este necesar un astfel de pașaport și ce avantaje oferă acesta.

Lux nerecunoscut

Acest document a fost creat pentru a permite cetățenilor să circule mai liber între țări. Cu toate acestea, nu este emis de niciun departament guvernamental, ci de o organizație obișnuită, al cărei birou principal este situat în capitala americană.

Documentul în sine este un pașaport obișnuit, format din 40 de pagini și tradus în 7 limbi. Acest document va fi valabil atât timp cât doriți. Deci, cu cât perioada dorită este mai lungă, cu atât va fi mai mare cuantumul taxei la emiterea acesteia.

Cel mai jignitor lucru este că aproape toate țările lumii, cu excepția a șase, nu consideră astfel de pașapoarte drept documente reale. Cu toate acestea, există și cei care sunt dispuși să vă accepte și cu un astfel de certificat, totuși, aproape toți aparțin statelor lumii a treia.

Forța juridică

În ciuda faptului că multe țări nu recunosc un astfel de pașaport, documentul oferă în continuare unele avantaje titularului său. Deci, conform acestui document, puteți obține o reducere atunci când vizitați muzee și instituții culturale, dacă cetățenilor din alte state li se percepe o sumă mai mare pentru intrare decât localnicilor. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a efectua tranzacții bancare și pentru a arăta documentul reprezentanților poliției.

Cu toate acestea, din punct de vedere juridic, un astfel de pașaport este încă un document destul de dubios: prea puține țări îl recunosc. Este adevărat, acest lucru nu schimbă faptul că unele personalități influente îl au, de exemplu, Barack Obama.

În ciuda informațiilor oficiale, unii turiști spun că au fost în continuare capabili să viziteze cu ajutorul unor astfel de documente țări care nu se află în lista celor care recunosc valabilitatea documentului. Bineînțeles, astfel de cazuri sunt foarte puține, dar acest lucru nu interferează cu speranța că într-o zi „Pașapoartele cetățeanului lumii” vor dobândi o forță mare.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău