De ce nu este voie de dormit în timpul decolării și aterizării avionului. Trebuie să știi asta!

06 Mai 2021, 11:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 11:34 // Au Bani //  MD Bani

Ce fac de obicei oamenii într-o călătorie lungă? Nu contează dacă este un drum cu mașina, cu trenul sau cu avionul, desigur, majoritatea alege să doarmă. Dar, ca și în altă parte, există un mic „dar”, în special, pentru zborul cu avionul.

Nu ar trebui să adormiți imediat ce vă simțiți confortabil pe scaunul aparatului de zbor. Iată motivele pentru care poți amâna somnul în avionul care decolează și aterizează.

Despre congestia urechii în timpul zborului

Nu este un secret faptul că atunci când un avion decolează, câștigă rapid altitudine, presiunea din cavitatea urechii și presiunea atmosferică se schimbă dramatic.

Timpanul este sub presiune puternică, iar lumenul trompei lui Eustachian devine mult mai îngust. Pur și simplu, datorită acestui proces și a micilor metamorfoze la o persoană, apare un sentiment de congestie a urechii.

Dacă urechile sunt „umplute” prea mult, atunci apare o durere cumplită, care este foarte greu de suportat de o persoană, capul începe să se rotească, sângerarea din nas poate curge, timpanul este amenințat, deoarece poate fi deteriorat. Deteriorarea membranei duce la pierderea auzului.

De ce să amâni somnul

Deci, de ce nu poți adormi? Faptul este că, dacă adormiți, nu veți putea face nimic în legătură cu congestia urechilor, pentru a reduce presiunea asupra membranelor. Mușchii care vor trebui să mărească lumenul trompei Eustachian nu vor fi activați. Acest lucru va avea un efect foarte negativ asupra aparatului auditiv general.

Sfatul nostru: faceți-vă confortabil pe scaunul dvs. în avion, așteptați câteva minute până când decolați și apoi dormiți cu liniște sufletească.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău