Ritualul ceaiului și al cafelei în diferite colțuri ale lumii

ceai-verde

Ceaiul și cafeaua – yin și yang al dimineților noastre. Aceste două licori magice practic au împărțit lumea în două: oameni care nu-și pot imagina trezirea fără o gură fierbinte și amară de cafea și cei care vor să descopere aromele calde ale diferitor plante sau fructe infuzate. Ambele tabere au de câștigat, deoarece cele două băuturi sunt adevărate comori ajunse la noi din cele mai vechi timpuri. Cum le beau popoarele lumii? Ce tradiții există? Află din următorul material.

Ceai verde versus ceai negru: tradiții și obiceiuri mondiale

Fiecare țară din lume are anumite ritualuri și predilecții cu privire la tipul de ceai pe care-l consumă, dar și a modalității în care o face. Acest lucru dă naștere diversității și, totodată, ne oferă o multitudine de noi experiențe pentru papilele noastre gustative. De exemplu, Japonia preferă extractul de ceai verde sub formă de praf, intitulat matcha. Acest extract este obținut doar din frunzele de ceai verde, care cu 14 zile până la cules sunt acoperite, astfel încât să nu nimerească soarele peste ele. În acest fel, frunzele își păstrează frăgezimea, iar matcha obține nuanța de verde crud intens. În India, tradiția ceaiului se diferențiază în fiecare regiune, dar peste tot este adorat masala, un soi de ceai fiert tare împreună cu diverse condimente indiene, care se servește cu zahăr și cu lapte din belșug. Nici Turcia nu se lasă mai prejos și cifrele arată că acolo ceaiul se bea chiar în cantități mai mari decât cafeaua. De regulă, turcii preferă ceaiul tare servit cu zahăr cubulețe, dar fără lapte. Tibetul vine din urmă cu bo cha sau ceaiul servit cu sare și unt gras. Se spune că diferența de altitudine (totuși Tibetul este o zonă preponderent muntoasă) cere o atenție sporită față de caloriile consumate, prin urmare, localnicii își prepară un ceai negru tare, pe care-l infuzează câteva ore bune și îl servesc cu sare grunjoasă și bucățele de unt gras.

Cafeaua: dragoste de la prima înghițitură

Oh, această mirifică aromă a cafelei boabe proaspăt râșnite, fierte la ibric sau la espressor, cu un gust adânc, pregnant, impecabil. Ți-am făcut poftă? Atunci iată câteva feluri de preparare a cafelei din cele mai diferite colțuri ale lumii. Dacă ajungi în Valencia, trebuie să încerci café Bombón, un deliciu de vis pentru toți amatorii de mult dulce. Este un amestec de espresso și lapte condensat, care se servește fie ca băutură, fie pe rol de desert. Tot în Spania poți savura Carajillo, cafeaua curajoasă cu brandy și coajă de portocală. Este un long drink pe care poți să-l savurezi în weekend sau după o zi încărcată de muncă. În Finlanda poți gusta Kaffeost, o cafea care se servește cu bucățele de cașcaval. Cașcavalul dulciu completează aroma cafelei și o face consistentă, iar ceea ce rămâne din cașcaval se mănâncă cu multă plăcere.

Indiferent care este metoda de preparare, cafeaua și ceaiul rămân băuturile universale, perfecte pentru dimineți energice sau pentru seri relaxante. Alege cele mai diverse sortimente din magazinul online METRO zakaz și le primești direct acasă!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente