PCRM discută intens cu PSRM în vederea creării unui bloc electoral. „Moldova se află într-un risc iminent”

Vladimir-Voronin-despre-Igor-Dodon-Aveti-o-floricica-in-fotoliul-de-presedinte–61857-1569000730

Astăzi, a avut loc ședința plenară a conducerii PCRM la care s-a discutat posibilitatea de participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit PCRM, Moldova se află într-un risc iminent de a-și pierde independența și suveranitatea ei din cauza forțelor unioniste care doresc să obțină puterea în stat.

„În procesul consultativ cu reprezentanții PSRM privind crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie,  Comitetul Executiv Politic (CEP)  al PCRM constată că, în situația politică actuală din țară, există amenințări reale a forțelor unioniste de dreapta care doresc să vină la putere în urma alegerilor parlamentare anticipate. Aceștia pun în pericol independența și suveranitatea Moldovei”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul PCRM.

În consecință, membrii CEP îl însărcinează pe Vladimir Voronin să continue dialogul cu Igor Dodon în vederea creării blocului electoral.

Vă amintim că Vladimir Voronin l-a criticat de nenumărate ori pe Igor Dodon când acesta era președinte și zicea că „Dodon este o tobă goală care vrea să se simtă un președinte adevărat”. Mai mult, Voronin repeta de fiecare dată că fostul coleg de partid a fost ales ilegal la funcția de președinte al țării.

Pe 28 aprilie Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentului. Ulterior acestei decizii, Maia Sandu a anunțat că a semnat un decret de dizolvare a parlamentului și că în data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente