Într-un oraş din Germania a fost ridicată de poliţie, în aplauzele localnicilor, o maşină care emitea un zgomot de 120 dB

O presupusă furtună a pus în gardă un echipaj de poliţie care patrula prin cartierul Sodingen din oraşul german Herne, din regiunea Ruhr, în ziua de luni după-amiază, 3 mai, în jurul orei 16:00. Cu toate acestea, din moment ce nu s-au produs nici descărcări electrice şi nici nu au căzut precipitaţii, tunetul zgomotos trebuia să fi venit din altă parte…

Conform unui comunicat de presă oficial, poliția a identificat rapid o mașină sport ca fiind cauza zgomotului asurzitor. Au oprit-o și l-au verificat atât pe șofer, cât şi vehiculul pe care îl conducea. Se pare că sistemul de evacuare a gazelor de eşapament a fost modificat și amortizorul de zgomot a fost scos.

În plus, părțile vehiculului din sistemul de evacuare se ciocneau mai mereu cu limitatoarele de viteză, care servesc la calmarea traficului, ceea ce a pus la îndoială legalitatea schimbărilor efectuate.

Șoferul de 25 de ani din Herne nu a fost foarte mulțumit de inspecția vehiculului său de 300 CP (modelul nu se menţionează). Mașina sa a fost în cele din urmă ridicată şi remorcată pentru inspecție mai detaliată.

Dar înainte de asta, un test preliminar cu ajutorul unui dispozitiv de măsurare a intensităţii sunetului, a arătat o valoare de 105 decibeli din maxim 80 permiși! Iar valoarea de vârf a fost de 120 de decibeli – una similară cu cea pe care o poate atinge un ciocan pneumatic, un tunet sau petardele chinezeşti.

Acum, un expert va examina modificările structurale care au fost făcute cu încălcarea interdicției și va elabora o opinie de expert. Acesta va fi urmat de un mesaj către autoritatea rutieră, care ar trebui să verifice aptitudinea generală a șoferului de a conduce autovehicule.

În comunicatul poliţiei mai scrie că, atunci când echipajul de patrulare a părăsit locaţia din Herne după ce măsurările au fost finalizate, au fost înregistrate şi aplauze care proveneau din partea localnicilor, care anterior s-au mai plâns de zgomotul puternic care se auzea în zona rezidențială dens construită şi populată. Intensitatea aplauzelor a fost de aproximativ 30 de decibeli!

Se preconizează că șoferul va fi amendat. Cheltuielile procedurilor efectuate şi cele din instanţă îi sunt, de asemenea, impuse.

Vezi şi: (video) SUA: Poliţiştii au auzit minim 30 de focuri de AK-47, dar de fapt era eşapamentul unei Acura

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/