(foto) Porsche introduce un Performance roof box care suportă viteze de până la 200 km/h

Utilizare și performanță cotidiană. Sunt nişte caracteristici aparent contradictorii pe care Porsche le-a combinat întotdeauna cu succes în produsele sale. Acest lucru este valabil și pentru noua cutie de acoperiș Performance roof box de la Porsche Tequipment.

Alături de noul design, dezvoltarea sa concentrat pe viteza maximă permisă pentru utilizare. Cutia a fost supusă unui program cuprinzător de încercări și teste pentru noul Taycan Cross Turismo, pentru viteze de până la 200 km/h.

Încercările și testele pentru alte modele vor avea loc succesiv. Sistemul inovator de transportare a bagajelor va fi disponibil prin intermediul centrelor Porsche din mai 2021.

Designul excepțional al accesoriului a fost creat în cooperare cu Studio F.A. Porsche. Cu o formă ușoară de contra-curbă și o margine de separare, designul se bazează pe principiul “forma urmează funcția”. Un logo Porsche argintiu tridimensional împodobește capătul din spate.

În același mod ca și pentru vehicule, designerii au lucrat la un model din argilă 1:1 într-un stadiu incipient. În ciuda faptului că acum totul se poate face deja prin digitalizare, prototipurile fizice îi ajută pe creatori să evalueze dacă desenele lor obțin efectul dorit în 3D. Aceste modele pot fi, de asemenea, utilizate pentru teste inițiale în tunelul eolian pentru a optimiza aerodinamic designul.

La fel ca și cutia, lamele laterale sunt disponibile în negru lucios și alte trei culori populare din gamă: Dolomite Silver Metallic, Carrara White Metallic și Volcano Grey Metallic. Lamele laterale pot fi, de asemenea, comandate opțional amorsate sau vopsite în culoarea individuală a vehiculului.

Noua cutie de acoperiș are denumirea suplimentară “Performance” datorită faptului că a fost testată la viteze maxime de până la 200 km/h. În acest fel, Porsche îndeplinește dorințele multor clienți care vor, de asemenea, să utilizeze spațiul suplimentar pentru bagaje la viteze mai mari.

Pentru asta, producătorul auto a făcut teste cuprinzătoare privind comportamentul aerodinamic și caracteristicile de manipulare pe mai multe mii de kilometri, inclusiv teste de anduranță în Centrul de Dezvoltare Porsche din Weissach, unde a trebuit să-și dovedească capacitatea de a rezista condițiilor dure de pe pista de drum accidentat. Aerodinamica și dezvoltarea zgomotului au fost, de asemenea, testate în tunelul eolian din Weissach.

Pe lângă designul unic, opțiunile remarcabile de individualizare și performanțele tipice pentru marcă, dezvoltarea noii cutii de acoperiș s-a axat pe utilizare simplă și zilnică. Cutia de 212 × 92 × 44.5 cm poate fi montată convenabil pe toate sistemele de transport ale acoperișului de bază, prin intermediul unui sistem de fixare rapidă. 

Cutia de acoperiș are un volum de 480 litri (spațiu pentru cel puțin cinci perechi de schiuri sau trei snowboard-uri, capacitate maximă de 75 kg) și poate fi deschisă din ambele părți, ceea ce permite o încărcare ușoară și uniformă.

Costă 1.150 de euro net în Germania (+350 de euro pentru lame laterale vopsite sau +200 euro pentru unele amorsate) şi include accesorii precum trei curele de fixare, capac de protecție cu sigla “PORSCHE”, două perechi de mănuși și autocolant Porsche Crest.

La momentul de faţă Porsche mai oferă pentru maşinile sale şi alte cutii de acoperiş, cu volume cuprinse între 320 şi 520 de litri.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/