Volkswagen solicită autorităților europene să impună limite și mai stricte pentru emisiile de CO2

Volkswagen AG se angajează să respecte cele mai stricte limite de emisii posibile pentru mașinile noi din Europa! Se întâmplă asta când, de obicei, majoritatea companiilor auto critică înăsprirea limitelor pentru emisiile de CO2, însă concernul german ia o poziție opusă şi pariază că poate absorbi condiţii mai dure decât rivalii săi, scrie Reuters cu referire la surse familiare cu subiectul.

În luna aprilie, Parlamentul European a aprobat o lege pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Aceasta înlocuiește planul anterior de reducere a emisiilor cu 40%. Acordul are încă nevoie de aprobarea oficială din partea parlamentelor și a guvernelor naționale.

În acest moment, industria auto europeană trebuie să reducă emisiile la nivel de flotă cu 37.5% până în 2030 pentru autoturismele noi de la limitele din 2021 – echivalentul unei reduceri de la 95 de grame de CO2 per km în acest an la 59 g/km până la sfârșitul deceniului.

Majoritatea producătorilor de automobile au salutat știrea cu scepticism, deoarece vor trebui să depună eforturi suplimentare și să cheltuiască mult mai mulți bani pentru a respecta reglementările mai stricte. Dar de ce grupul Volkswagen spune că le poate primi cu braţele deschise?

Răspunsul se găsește în strategia actualizată a concernului german. Acesta are dezvoltate deja două platforme pentru vehicule electrice și se îndreaptă cu paşi rapizi spre transferul complet a maşinilor pe ele. În acest domeniu, Volkswagen a depășit toți reprezentanții tradiționali ai industriei auto.

Tranziția masivă spre trenuri de rulare electrice şi electromobile este în plină desfășurare pentru că s-au investit mulți bani în acest proces. Având în vedere asta, gigantul german se va putea încadra cu ușurință în norme economice mai stricte.

Situația este de așa natură încât, cu cât Uniunea Europeană va adopta restricții mai dure şi va coborî plafonul maxim de emisii, cu atât mai avantajoasă va fi poziţia Volkswagen pe piaţă, deoarece pentru el acest lucru va deveni un avantaj competitiv datorită ponderii în creștere rapidă a mașinilor electrice (acestea având emisii zero).

Alți producători nu sunt de invidiat pentru că vor trebui să cheltuiască mai mulți bani pentru dezvoltarea vehiculelor electrice și renovarea fabricilor pentru asamblarea lor. Ori vor trebui să achite regulat amenzi dacă nu vor reuşi să se încadreze în limite la timp.

La o întâlnire din martie a Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), CEO-ul Volkswagen AG, Herbert Diess, a declarat că compania pe care o conduce va atinge paritatea în vânzările de maşini cu motoare termice și cele electrice până la mijlocul anilor 2020. Această declarație a surprins alți manageri de top, inclusiv pe șeful Renault Luca de Meo.

În context ţinem să mai menţionăm că noul VW ID.4 a reuşit să devină lider în vânzări în Norvegia, ţara unde maşinile electrice se vând ca pâinea caldă, conform rezultatelor lunii aprilie – 1.824 de exemplare dintr-un total de 2.684 livrate de la începutul lui 2021.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/