fbpx

Sfaturile experţilor de la Oxford pentru a slăbi: Specialiștii au elaborat 6 paşi simpli

Când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus, procesul de slăbire este diferit pentru fiecare persoană. Există numeroase diete pe piață, care te pot ajuta sau nu în lupta cu kilogramele, însă cel mai important pas constă în urmarea acestor 6 sfaturi simple.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au stabilit un plan de slăbire care nu va da greș. Studiul, realizat de Profesorul Susan Jebb și dr. Kerstin Frie, a adunat date de la 100 de participanți și a constatat că soluția pentru a pierde în greutate a fost „să rămâi în control”, scrie Digi.

1. Consumați zilnic cinci porții de fructe și legume

Este recomandat ca o persoană să consume cinci porții de fructe și legume pe zi. Includerea acestora în mesele principale este o modalitate excelentă de a vă face farfuria mai plină și de vă simţi sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

NHS (Serviciul Naţional de Sănătate, Anglia) afirmă că 80g de fructe și legume proaspete, conservate sau congelate reprezintă o porție din cele cinci necesare pe zi. De asemenea puteți include în dietă și fructele uscate, 30g fiind suficiente pentru a fi considerate o porție.

2. Renunțați la grăsimi

Experții de la Oxford spun că îndepărtarea părţilor grase din orice carne pe care urmează să o consumați vă va ajuta să pierdeți kilogramele în plus. Eliminarea grăsimii este o modalitate excelentă de a reduce grăsimile inutile din dieta ta. De asemenea, este indicat să renunțați la carnea procesată precum bacon, salam cârnați, crenvuşti sau conserve de carne.

Carnea procesată reprezintă orice carne care a fost conservată prin afumare, sărare, maturare sau alte procese menite să îmbunătățească gustul și valabilitatea.

3. Reduceți carbohidrații

Deși nu ar trebui niciodată să eliminați complet un grup alimentar din dieta voastră, experții spun că reducerea cantității de carbohidrați pe care o consumați vă poate ajuta în procesul de slăbire. Aceștia recomandă înlocuirea pastelor sau cartofilor, folosite ca garnitură, cu legume.

Este indicat, de asemenea, ca peste o treime din dieta voastră să fie alcătuită din alimente cu amidon, cum ar fi cartofi, pâine, orez și paste, iar o altă treime să fie fructe și legume. Carbohidrații sunt importanți deoarece vă oferă energie și contribuie la menținerea unui nivel sănătos de fibre în organism.

5. Înjumătățiți porțiile

Experții recomandă ca jumătate din masa unei persoane să fie alcătuită din legume sau fructe. Astfel veți reduce numărul de calorii și veți atinge obiectivul de cinci porții de fructe și legume pe zi.

Trebuie să fiți, însă, atenți la legume precum cartofii, care trebuie consumaţi în cantități mai mici.

Citeşte şi: Cum să-ți detoxifiezi organismul în doar cinci zile. Trucurile simple ale unui expert în sănătate pe care trebuie să le urmezi

5. Consumați alimente cu nivel scăzut de zahăr

Acest lucru înseamnă că trebuie să consumați alimente care nu conțin mai mult de 5g de zahar pe 100g.

Adulții nu ar trebui să consume mai mult decât echivalentul a șapte cuburi de zahăr pe zi, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între șapte și zece ani nu ar trebui să consume mai mult decât echivalentul a șase.

6. Atenție la gustări

Deși experții nu exclud complet gustările, aceștia spun că trebuie să fiți atent la ce consumați între mese. Gustările cele mai indicate sunt legumele, care vă vor menține nivelul de fibre ridicat și, în același timp, vă vor oferi senzația de sațietate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button