fbpx

Bălți: Circulația trenurilor, sistată. Circa 200 de angajați intră în grevă

Circulația trenurilor prin nodului feroviar Bălți va fi sistată pentru o perioadă nedeterminată. Decizia a intrat în vigoare la 6 mai curent. Totul din cauza protestului angajaților întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, care nu și-au ridicat salariile deja de patru luni, dar și a existenței unor probleme de ordin tehnic, inclusiv ieșirea din funcțiune a traverselor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o scrisoare transmisă către administrația CFM, angajații nodului feroviar Bălți spun că nu au materiale pentru a întreține șinele, dar nici combustibil și lubrifianți. Astfel, circulația trenurilor nu este sigură.

Vor fi sistate cursele Ocniţa – Chişinău şi Ungheni-Bălți, scrie NordNews.

Șeful întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, Adrian Onceanu, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Anterior, acesta a declarat jurnaliștilor că, „sistarea activității trenurilor și blocarea căilor ferate de nivel național se poate solda cu dosar penal.”

În prezent, sunt operate șapte curse interurbane de tren.

Cele internaţionale sunt suspendate din cauza pandemiei COVID-19.

Menționăm că Serviciul Fiscal susține că întreprinderea de stat a Căilor Ferate din Moldova a acumulat o datorie la bugetul de stat în valoare de peste 23,5 milioane de lei.

Datoria a fost formată din cauza faptului că întreprinderea nu a plătit impozite în octombrie și noiembrie 2020.

Pentru a acoperi datoria, Serviciul Fiscal (SFS) a blocat unele conturi ale Ministerului Căilor Ferate și a acoperit parțial datoria companiei față de buget.

Articole asemănătoare

Back to top button