fbpx

„Prințul nu a avut consimțământul Albei ca Zăpada ca să o sărute”. Se pune problema ștergerii scenei

Redeschiderea parcului de distracții Disneyland din SUA nu a adus doar bucuria vizitatorilor ci și criticile privind consimțământul pe care ar fi trebuit să-l aibe Prințul când a sărutat-o pe Albă ca Zăpada și a readus-o la viață, scrie Newsweek.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Celebrul parc de distracții a renovat „Scary Adventure White Snow Ride” și a fost adăugată scena de final când Prințul a sărutat-o pe Albă ca Zăpada și a readus-o la viață, însă nu toată lumea a fost bucuroasă.

Astfel, s-a reluat discuția asupra faptului că, dacă un circuit este actualizat ar trebui, de asemenea, să rezolve problemele vechi – și anume, problema consimțământului.

Prințul nu a avut consimțământul Albei ca Zăpada ca să o sărute

Analiștii parcurilor tematice, Katie Dowd și Julie Tremaine au abordat problema într-un articol pe site-ul SFGate, scriind că sărutul este unul „fără consimțământul ei, în timp ce ea doarme, ceea ce nu poate fi o iubire adevărată dacă o singură persoană este conștientă că se întâmplă. Nu am fost deja de acord că lipsa consimțământului din primele filme Disney este o problemă majoră? Că nu-i putem învăţa pe copii că sărutul e ok, atunci când nu e clar că ambele părţi şi-l doresc? E greu de înţeles de ce Disneyland din 2021 ar alege o scenă ce prezintă ideea demodată că unui bărbat îi este permis să-i facă orice unei femei”, au scris Katie Dowd și Julie Tremaine.

Autorii au continuat să se întrebe de ce Disneyland nu ar repara o scenă atât de învechită, mai ales având în vedere revizuirea recentelor circuite care conțin referințe culturale problematice, cum ar fi Splash Mountain și Jungle Cruise.

În replică, jucătorul de hochei Matt Traynor, de la New York Rangers, a scris pe Twitter:

Îmi pare rău, e ceva greșit cu lumea asta. Albă ca Zăpada, un personaj fictiv, readus la viață de un sărut al viitorului ei soț. Lucrurile sunt duse prea departe iar credulii sunt făcuți să creadă ca astfel lucruri trebuiesc schimbate în locul problemelor reale… „

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button