/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Bătrânii noștri” nu sunt singuri. Darurile adunate au ajuns și la fosta moașă din satul Moara de Piatră

missing
06 mai 2021, ora 19:10

TV8, împreună cu echipa Asociației Obștești „Laolaltă”, a împărțit bucurii de sărbătorile pascale și în satul Moara de Piatră, acolo unde își duce traiul eroina campaniei, mătușa Maria, cunoscuta ca moașa satului. Încercată de emoții, femeia ne aștepta în pragul ușii.

Maria REMLEANSCAIA, PENSIONARĂ: „Bună ziua! Bine ați venit. E o bucurie că nu ne uită pe noi bătrânii”.
– Noi avem daruri pentru DVS.
– Doamna Maria, bucuroasă să vă cunosc. Lucrez într-o Asociație care a ajutat să strângem banii și toate cele necesare ca să vă facem bătrânețele un pic mai ușoare.”

În acest an, Paștele este altfel, ne-a mărturisit, emoționată până la lacrimi, fosta moașă. Și asta datorită generozității de care au dat dovadă oamenii de rând, dar și partenerii campaniei „Bătrânii Noștri”, realizată de TV8 – compania Metro și Fundația Felicia „Grin-Farm”.

Maria REMLEANSCAIA, PENSIONARĂ: „Eu mă uit așa… nu îmi vine a crede în atâtea ani de zile nu mi s-a întâmplat așa cadouri.” Dar acesta cei? Frigider! Frigider? Doamne! Si frigider, și televizor și de mâncare. Acesta Paște o să fie!

Cu o vastă experiență în colectarea mijloacelor financiare, pentru susținerea persoanelor nevoiașe, echipa Asociației Obștești „Laolaltă” a fost alături de TV8, mobilizând oamenii să doneze pentru a face traiul mai ușor eroilor noștri. Campania a fost susținută și Fundația Felicia „Grin-Farm”, METRO, dar și de Hamal.md, care a făcut totul pentru ca darurile să ajungă cât mai rapid și în siguranță la destinatari.

Amintim că, În satul Moara de Piatră, eroina campaniei noastre, mătușa Maria, este cunoscuta ca moașa satului. Cât se afla în putere, a ajutat zeci de copii să vină pe lume, în siguranță. Însă, acea perioadă plină din viața ei a rămas undeva tare departe, rătăcind printre amintiri. Astăzi, la cei 91 de ani ai ei bătrâna continuă să aibă grijă de fiul ei, pensionar și el, și are o singură dorință – să ieșim cât mai curând din pandemie, care i-a făcut pe vârstnici mai singuratici, mai vulnerabili și mai triști.

/VIDEO/ Campania „Bătrânii noștri”: Trecută de 90 de ani, o fostă moașă din satul Moara de Piatră, încă mai poartă de grija fiului ei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram