/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Deputați, despre posibila alianță dintre PCRM și PSRM: „Vorbește despre disperare”

missing
06 mai 2021, ora 20:37

Formarea unui bloc electoral de către PCRM și PSRM era de așteptat, iar „disperarea” ar fi motivul principal care ar duce la alianța dintre cele două formațiuni politice. Cel puțin asta au spus invitații emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, care au comentat anunțul reprezentanții Partidului Comuniștilor privind consultările în legătură cu formarea unui bloc electoral cu socialiștii. 

„E o chestiune care putea fi previzibilă. În momentele decisive indicațiile care vin de la Kremlin sunt mai importante decât apostrofările verbale. Au fost un joc. Vor veni și alții în bloc. Vor suplimenta pentru a-și asigura majoritate. Faptul că inamicii politici își unesc eforturile vorbește despre disperarea în primul rând a lui Dodon. Voronin vrea să se delecteze prin Parlament”, a menționat deputatul Iurie Reniță.

„Nu m-aș grăbi să spun că deja a fost creată alianța. Deși sunt șanse mari. Urmează să se petreacă mai multe negocieri. Din punctul meu de vedere un cuvânt și-a spus și echipa”, a menționat deputatul Pro Moldova Vladimir Cebotari, precizând că în fruntea blocului ar putea fi cineva din PSRM.

Referindu-se la anunțul făcut azi de PCRM, care a anunțat că va merge la consultări cu PSRM, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a menționat că „dacă se întâmplă, atunci putem constata că Voronin a fost convins de membrii care vor să fie deputați. Cred că este un gest disperat din partea PSRM, a lui Dodon. Crede că este mai bine cu Voronin, decât cu Șor”.

„Dodon în câțiva ani a făcut concubinaj cu toți din Parlament, coaliții formale, oficializate. Nu mă miră nimic. Cum a spus domnul Reniță este disperarea. Cred că există capacitate a forțelor antieuropene să se coalizeze în situație de maximă importanță”, a explicat deputatul PAS Alexandru Slusari.

Amintim că astăzi, 6 mai, reprezentații Partidului Comuniștilor a anunțat că liderul PCRM, Vladimir Voronin, va merge la consultări cu PSRM în vederea constituirii unui bloc electoral, pentru a merge împreună la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Emisiunea „Cutia Neagră” poate fi urmărită mai jos:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram