image
Sursa foto: prosanatate.md

Sunt PACIENT, îmi cunosc DREPTURILE! A fost lansată prima campanie în RM dedicată cunoașterii drepturilor pacienților

Sunt PACIENT, îmi cunosc DREPTURILE! - este prima campanie socială în Republica Moldova dedicată cunoașterii celor 14 drepturi fundamentale ale pacienților trecute în Carta Europeană a Drepturilor Pacienților.

Scopul campaniei este de a informa populația și de a crește nivelul de conștientizare a societății civile privind importanța cunoașterii drepturilor fundamentale ale Pacientului și a responsabilităților sale pentru revendicarea drepturilor la serviciile de sănătate de calitate. Populația are nevoie să fie informată despre drepturile sale ca pacienți, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Drepturile Pacientului se înscriu în Drepturile Fundamentale ale Omului. Acestea promovează responsabilitatea pacienților, susținută de dreptul natural la viață, integritate corporală și sănătate, în cadrul sistemului de sănătate publică.
Drepturile Pacientului presupun accesul echitabil la servicii medicale, calitatea serviciilor medicale, respectarea mea în calitate de pacient ca ființă umană, a demnității și integrității de om.
Oricărui drept al pacientului îi corespunde o obligație a medicului, a instituției medicale, a autorității publice sau a statului de a-l satisface.

prosanatate.mdprosanatate.md

Campania socială a fost lansată în cadrul Proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, implementat de Institutul Tropical și de Sănătate Publică și finanțat de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova. Partenerii naționali ai campaniei sunt Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: