image
Sursa foto: zf.ro

Circa 700.000 de doze de vaccin Pfizer ar putea fi achiziționate de RM: „Se duc negocieri directe cu producătorul”

Ministerul Sănătății de la Chișinău este în proces de negocieze cu producătorul vaccinului Pfizer privind achiziționarea unui lot de 700.000 de doze de vaccin. Anunțul a fost făcut astăzi de secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Igor Curov.

Secretarul de stat a mai anunțat că în această lună Republica Moldova este în așteptarea a încă unui lot de vaccin cu titlu de donație de pe platforma COVAX.

„Producătorul Pfizer a răspuns la adresările Ministerului Sănătății. În aceste momente se duc negocieri directe, fără publicare cu producătorul Pfizer, cu privire la achiziționarea a unui lot de 700.000 de doze pentru RM. Numărul de doze depinde de capacitățile producătorului, nu de dorința noastră, cu părere de rău. În acestă lună noi așteptăm de la platforma COVAX încă un lot de vaccin cu titlu de donație pentru RM. Cu restul companiilor producătoare de vaccin suntem la etapa de solicitare a ofertelor din partea lor și așteptăm răsounsuri”, a declarat Igor Curov în cadrul conferinței de presă privind procesul de imunizare în RM, organizată de Ministerul Sănătății.

Noutăţile partenerilor

comentarii: