image
Sursa foto: jurnal.md

CEC a aprobat calendarul pentru alegerile din 11 iulie; Motivul pentru care un membru al comisiei a cerut amânarea

Comisia Electorală Centrală a aprobat Programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie.

Programul calendaristic începe de astăzi și conține 87 de acțiuni care urmează să fie realizate în contextul scrutinului.

Membrul CEC Maxim Lebedischi a propus amânarea aprobării programului calendaristic pentru scrutin, invocând că Guvernul nu a aprobat deocamdată alocarea resurselor necesare pentru desfășurarea alegerilor.

„Consider că nu trebuie să purcedem la aprobrea unor acțiuni care nu acoperire financiară”, a spus Lebedinschi.

„Ne aflăm într-o situație extraordinar de dificilă. Pe de o parte avem un decret intrat în vigoare, care nu e contestat de nimeni la Curtea Constituțională. Neavând alte argumente, hotărâri de Parlament, Guvern, ale CC, consider că trebuie să purcedem la implementarea prevederilor acestui decret. Faptul că până astăzi, nu au fost identifcate surse, înțeleg că sunt probleme strict juridice, e necesară rectificarea bugetului. Această problemă nu ține de competența noastră”, a menționat Vladimir Șarban.

Propunerea lui Lebedinschi nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi aprobată.

Comisia Electorală Centrală a aprobat, vineri 30 aprilie, devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlmentare anticipate din 11 iulie. Astfel, CEC-ul solicită Guvernului alocarea sumei de 125 de milioane de lei, bani care urmează să acopere și cheltuielile pentru echipamentele sanitare din secțiile de votare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: