R. Moldova ar putea achiziționa 700 000 doze de vaccin Pfizer: Se duc negocieri direct cu producătorul

Ministerul Sănătății este în proces de negocieri direct cu producătorul vaccinului Pfizer privind achiziționarea unui lot de circa 700.000 de doze de vaccin pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat Igor Curov, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, în cadrul conferinței de presă privind procesul de imunizare în țară. 

Foto: popsugar.com

„Producătorul Pfizer a răspuns totuși la adresările Ministerului Sănătății și deja în momentul acesta sunt desfășurate negocieri directe, fără publicare cu producătorul Pfizer, cu referire la tematica achiziționării a unui lot de 700 000 de doze pentru Republica Moldova. L-am solicitat și acum discutăm”,  a declarat secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Igor Curov. 

Totodată, acesta a mai menționat că în această lună Republica Moldova este în așteptarea a încă unui lot de vaccin cu titlu de donație de pe platforma COVAX, iar cu restul companiilor ne aflăm la etapa de solicitare a ofertelor.

Numărul de doze depinde de capacitățile producătorului, nu de dorința noastră, cu părere de rău. Totodată, în luna curentă noi așteptăm de la platforma COVAX încă un lot de vaccin cu titlu de donație pentru Republica Moldova. Cu restul companiilor producătoare de vaccin suntem până când la etapa de solicitare a ofertelor din partea lor și așteptăm răspunsul”, a mai menționat Curov. 

Procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech a început la 23 martie. MSMPS a semnat dispoziția privind distribuirea a 12.282 doze de vaccin Pfizer/BioNTech din lotul recepționat pe 19 martie, prin intermediul platformei COVAX, către Centrele de Sănătate Publice teritoriale, inclusiv în teritoriile din est. Cu aceste doze au fost vaccinați împotriva Covid-19, lucrătorii medicali, dar și alte categorii de persoane incluse în prima etapă de vaccinare.


Pub