CESP Chișinău a revizuit decizia privind funcționarea teatrelelor, cinematografelor şi sălilor de spectacol. Vor activa la o capacitate maximă de 50%
Teatrele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid la o capacitate maximă de 50%, respectând prevederile Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției Covid–19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică pe data de 1 mai 2021.
Foto: moldovastiri.ro

„Se permite reluarea activității sălilor de spectacole (teatre și săli de concert) și de cinema, la o capacitate maximă de 50%, respectând prevederile Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției Covid–19, aplicate în activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, aprobată prin Hotărârea nr. 31/2020 a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică”, se arată în decizia CESP Chișinău.

Totodată, autoritățile au permis organizarea și desfășurarea târgurilor de week-end cu produse agricole autohtone, în perioada mai-noiembrie 2021, în sectoarele municipiului Chișinău, conform adreselor de comercializare, stabilite de preturile de sector, publicate pe site-ul primăriei și preturilor. Unitățile de comerț vor fi amplasate la o distanță de minim 3 metri una de alta, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii virusului Covid-19.


Pub