Moldova va putea procura din România câte 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid lunar, la prețul UE

România va dona Republicii Moldova 100 000 de doze de vaccin anti-Covid-19. De asemenea, autoritățile de la București au aprobat decizia de a oferi spre revânzare câte 200 000 de doze pe lună din loturile disponibile la prețul negociat de Uniunea Europeană. Despre aceasta a anunțat președinta țării, Maia Sandu. 

Foto: UNIMEDIA
„România va oferi țării noastre încă o donație generoasă - 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană”, a scris Maia Sandu.

Totodată, aceasta a cerut Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să fiie imunizați cât mai mulți oameni.

„Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate”, susține șefa statului.

Pe 27 februarie Republica Moldova a primit din partea României un lot de 21.600 doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca.


Pub