Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Peste 1,8 miliarde de lei…

Peste 1,8 miliarde de lei a încasat Compania Națională de Asigurări în Medicină în primele patru luni ale anului 2021

Foto-simbol: MSMPS

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că în primele patru luni ale anului 2021 a acumulat în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) venituri proprii (fără transferuri de la bugetul de stat) de peste 1,8 miliarde de lei.

Potrivit CNAM, acumulările respective au fost în creștere cu mai mult de 170 de milioane de lei faţă de perioada similară a anului 2020.

„Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au depășit 1,6 miliarde de lei, cu aproximativ 168 de milioane mai mult față de perioada similară a anului trecut. Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au atins cifra de aproape 112 milioane, în descreștere cu peste 1,5 milioane în comparaţie cu primele patru luni din 2020”, se arată într-o notă informativă.

CNAM a mai încasat în fondurile AOAM venituri în valoare de aproximativ 27,3 milioane de lei, inclusiv din primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, cu peste 4 milioane mai mult faţă de suma înregistrată în perioada respectivă din 2020.

Totodată, în primele patru luni ale anului curent, CNAM susține că a transferat prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractați circa 3 miliarde 570 de milioane de lei, cu aproape 1 miliard 150 de milioane mai mult față de perioada similară a anului trecut.