Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Dosarul imobilelor „Casa Modei”…

VIDEO Dosarul imobilelor „Casa Modei” și clădirea Asito. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a respins plângerea avocaților lui Platon

Foto: ZdG

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins miercuri, 5 mai, plângerea avocaților controversatului om de afaceri Veaceslav Platon împotriva ordonanței procurorului general, Alexandru Stoianoglo, prin care imobilele „Casa Modei” și clădirea Asito au fost recunoscute drept „corpuri delicte și sechestrate” și au trecut din posesia lui Platon la omul de afaceri Vladimir Russu.  

Serghei Istrati, avocatul lui Russu, spune că prin încheierea de astăzi a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, plângerea avocaților lui Platon împotriva ordonanței procurorului general din 7 aprilie 2021 a fost respinsă ca neîntemeiată.

„Ședința de astăzi s-a finalizat cu pronunțarea unei hotărâri pe acest caz. Judecătorul a plecat în camera de deliberare, după care a pronunțat hotărârea și prin încheierea de astăzi, plângerea avocaților lui Platon împotriva ordonanței procurorului general din 7 aprilie a fost respinsă ca neîntemeiată”, a declarat avocatul, în cadrul unui briefing de presă.

Avocații lui Platon au solicitat din nou amânarea ședinței, care era programată pentru astăzi, instanța însă „a considerat că aceste argumente sunt nejustificate”, susține avocatul lui Russu.

„Vreau să menționez că este a nu știu câta oară când avocații lui Platon au solicitat amânarea ședinței, pe motiv că unul dintre ei a efectuat un test la COVID și a expediat rezultatul testului prin poșta electronică în adresa instanței de judecată. În același timp, în test nu este niciun rezultat. Nici negativ, nici pozitiv. Ceea ce este foarte straniu atunci când faci un test la COVID. Al doilea avocat a declarat printr-o cerere că a fost în contact cu primul și, respectiv, există niște bănuieli cu privire la starea sa de sănătate. Instanța a considerat că aceste argumente sunt neîntemeiate. Documentele prezentate în vederea amânării ședinței au fost calificate de judecător ca și documente care nu pot fi reținute pentru a amâna ședința. Ca rezultat, judecătorul a plecat în camera de deliberare și a pronunțat hotărârea prin care plângerea a fost respinsă”, a adăugat Istrati.

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au emis miercuri, 7 aprilie, o notă prin care anunțau că procurorul general, Alexandru Stoianoglo a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a șase ordonanțe, emise anterior de Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), prin care două imobile au fost recunoscute drept corpuri delicte și sechestrate. Ulterior, unul dintre avocatul lui Platon, Ion Crețu, a contestat în instanță ordonanța procurorului general prin care cele două clădiri au trecut din posesia lui Platon la omul de afaceri Vladimir Russu.  

Omul de afaceri Vladimir Russu, ajuns în atenția opiniei publice după ce i-a vândut lui Iurie Luncașu, unul dintre prietenii cei mai apropiați ai oligarhului Vladimir Plahotniuc celebra „Casa Albă” amplasată în sectorul Telecentru al Capitalei l-a acuzat în cadrul unei conferințe de presă pe Veaceslav Platon, un alt controversat om de afaceri, de „atac raider”.

Russu a declarat că prin decizii judecătorești, două bunuri imobile deținute de o firmă gestionată de el, „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și clădirea Asito, de pe str. Bănulescu-Bodoni au fost oferite „pentru păstrare și folosință” controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. În replică, Platon a declarat că cele două bunuri imobile ar reprezenta „activele pe care Plahotniuc prin partenerul lui Vladimir Russu, care a încercat să le legalizeze”.

Citește și: