07:08:54 25.04.2024
Stiri

Peter Michalko își ÎNCHEIE mandatul în R. Moldova. Cine va fi noul șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova și precizările MAEIE

Actualitate 05.05.2021 11:16 Vizualizări1718 Autor: Ziarul National
Peter Michalko își ÎNCHEIE mandatul în R. Moldova. Cine va fi noul șef al Delegației Uniunii Europene în R. Moldova și precizările MAEIE


UPDATE // Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a confirmat, dar nici nu a infirmat că Janis Mazeiks va fi succesorul lui Peter Michalko. „Biroul de presă al MAEIE se abține de la comentarii cu privire la numirea noului șef al Delegației Uniunii Europene și informează instituțiile mass-media că, în conformitate cu uzanțele diplomatice, anunțul cu privire la numirea șefilor de misiuni diplomatice acreditate în R. Moldova este realizat la momentul oportun de către statul/organizația reprezentat/ă”.

*************
Șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, își încheie mandatul în R. Moldova, iar în locul său a fost numit Janis Mazeiks. În prezent, Janis Mazeiks este subsecretar de stat, director politic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

Janis Mazeiks este licențiat în științe politice la Universitatea din Letonia și masterand în drepturile omului și democratizare la Universitatea din Padova, Italia.

Noul șef al Delegației UE și-a început activitatea în diplomație în anul 1995. A deținut mai multe funcții în aparatul central al Ministerului de Externe al Letoniei, dar și în misiuni, scrie canalul de Telegram „Culisele Diplomației”.

Trei ani a fost reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă Consiliul Europei. Apoi, revenit în „centrală”, a fost șeful Departamentului organizații internaționale și drepturile omului.

În perioada 2006 - 2007, Mazeiks a fost consilierul președintelui leton pe domeniul politicii externe.

În perioada anilor 2007 - 2011 a fost ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la Geneva, iar între 2013 și 2018 - ambasador, reprezentantul permanent al Letoniei pe lângă ONU la New York.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md