17:17:39 25.04.2024
Stiri

DOC // Cui aparține firma care vrea să EXPORTE 6 000 de tone de grâu moldovenesc în Israel: „Cineva provoacă scumpiri la pâine”

Actualitate 05.05.2021 13:36 Vizualizări2498 Autor: Ziarul National
DOC // Cui aparține firma care vrea să EXPORTE 6 000 de tone de grâu moldovenesc în Israel: „Cineva provoacă scumpiri la pâine” Foto: Agrobiznes.md


Firma „Agrofloris Nord” SRL a solicitat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor să efectueze o expertiză și să elibereze certificatul fitosanitar necesar pentru exportul a 6 000 de tone de grâu stocate în portul Giurgiulești.

Grâul ar urma să ajungă în Israel.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că „cineva provoacă scumpiri la pâine” în R. Moldova.

„Fondatorul companiei este firma cipriotă „Trezeme Limited”, proprietarul căreia este Vaja Jhashi. Destinația exportului - Israel. Vaja acționează. Autoritățile statale abilitate tac și nu interzic temporar exportul de grâu. Prețurile la mai multe produsele alimentare în ajunul Paștelui au explodat. Cineva provoacă scumpiri și la pâine”, a avertizat deputatul.



Menționăm că Guvernul a aprobat pe 14 aprilie curent o hotărâre cu privire la eliberarea din rezerva de stat a circa 21 de mii de tone de grâu alimentar. Agenția Rezerve Materiale susține că această cantitate va fi eliberată în vederea „împrospătării rezervei de stat”, mai ales că anul acesta se așteaptă o roadă bună de grâu.

„R. Moldova este asigurată cu grâu alimentar și furajer până la următoarea roadă. Peste două luni deja va începe colectarea roadei din 2021. Acum prețul la grâu este în jur de 4 lei, dar dacă nu vom împrospăta rezervele, atunci prețul se va reduce semnificativ. Statul va avea de pierdut. Toată această discuție a pornit din cauza unor politicieni, care vor să atragă agricultura în politică”, a dat asigurări atunci Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md