350 de euro pentru nota 10 la BAC. Ce spune CNA despre vânzarea testelor pe internet

BAC-2018-1-920×613

În spațiul online au apărut unele informații potrivit cărora testele de bacalaureat din acest an sunt vândute la un preț de 110-350 de euro. Cei care vor să beneficieze de aceste servicii sunt nevoiți să achite suma integrală (înainte de a primi vreo confirmare în privința veridicității serviciilor prestate), să trimită fotografii a buletinului de identitate și să anexeze un selfie pe fundal deschis.

Canalul de telegram care ar presta aceste servicii a stabilit următoarea listă de prețuri:
# nota 5 – 110 euro pentru o disciplină;
# nota 6 – 150 de euro pentru o disciplină;
# nota 7 – 190 de euro pentru o disciplină;
# nota 8 – 230 de euro pentru o disciplină;
# nota 9 – 290 de euro pentru o disciplină;
# nota 10 – 350 de euro pentru o disciplină.

În mesajul acestora este stipulat că încep lucrul doar după plata integrală.

 

 

 

Echipa #diez a apelat la Ministerul Educației pentru a veni cu o reacție în acest sens, dar am fost rugați să trimitem o solicitare în format scris la adresa electronică.

Totodată, Mariana Bețivu, ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției ne-a comunicat că „în anii trecuți CNA-ul s-a autosesizat, a venit chiar și cu recomandări în acest sens”.

Ofițera de presă a Centrului Național Anticorupție (CNA), Angela Starinschi, a menționat că în cazul de față noi vorbim de escrocherie, este ireal ca cineva să dețină aceste teste din timp.

„Noi am avut și anul trecut astfel de situații, împreună cu Ministerul Educației am lucrat la aceste cazuri. Din câte cunosc eu centrul pentru combaterea crimelor informaționale și cibernetice se ocupă de aceste cazuri, noi am sesizat și Ministerul Educației fiindcă aceasta nu ține de corupție, e vorba de scurgeri informaționale. Aceste teste pot fi false, dar pot fi și adevărate. În anii precedenți multe teste s-au adeverit a fi adevărate, au fost scurgeri informaționale din interiorul instituțiilor. În cazul de față noi vorbim de escrocherie, este ireal ca cineva să dețină aceste teste din timp”, spune ofițera de presă a CNA.

Aceasta a adăugat că persoanele propriu-zise vor fi trase la răspundere pentru escrocherie.


Concluzia: nu miza pe astfel de servicii, este vorba de cazuri de escrocherie! Pregătește-te de examene, mai este timp!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente