Igor Dodon, în vizită la Aleksandr Lukașenko. „Am discutat despre tentativele unor actori de a submina securitatea din regiunea noastră”

9b78f584e86cf08901da289dac8f8b0c

Liderul PSRM, Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko. Acesta a făcut anunțul pe o rețea de socializare.

Igor Dodon a menționat că întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru de două zile în Republica Belarus.

„Am discutat chestiuni legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale, am subliniat dinamica pozitivă a evoluției raporturilor comercial-economice, constatând cu satisfacție faptul că Belarus rămâne unul dintre cei mai mari importatori ai produselor agroindustriale moldovenești. În această ordine de idei, am exprimat domnului Lukașenko gratitudinea pentru participarea activă a întreprinderilor belaruse în dezvoltarea transportului și infrastructurii din țara noastră, în primul rând, din capitală.

Astfel, la Chișinău continuă livrarea troleibuzelor noi, asamblate în Belarus, iar uzina gigant MAZ a câștigat recent licitația de furnizare a 100 de autobuze pentru Chișinău. În alt context, am discutat cu liderul belarus despre situația geopolitică și tentativele unor actori occidentali de a submina securitatea și stabilitatea din regiunea noastră”, a anunțat Igor Dodon.

Tot astăzi, serviciul de presă al parlamentului a anunțat că speakerul Zinaida Greceanîi efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus. În Belarus, Greceanîi a plecat însoțită de socialiștii Vasile Bolea, Radu Mudreac, de ministrul în exercițiu al agriculturii, Ion Perju, și de secretarul general al parlamentului, Adrian Albu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente