Un Bentley Continental GT – unul dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate în acest an de ARBI

Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar.

Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate sunt trei autoturisme de model Bentley Continental GT, Mitsubishi Galant şi Renault Kangoo – toate trei fiind estimate la 4.077.509 lei. De asemenea, a fost pus sechestru şi pe mai mult de jumătate de milion de lei, bani în numerar.

Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, gestionate de către procuratură şi CNA şi vizează fapte de corupere pasivă, activă, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În săptămâna precedentă, Agenţia a finalizat patru delegaţii pe două cauze penale în privinţa a doi subiecţi, a elaborat patru note analitice pe 21 de persoane, a întocmit opt avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. De asemenea, a fost preluat în administrare un automobil de model Hunday Tucson, fabricat în anul 2020.

Iar puţin mai devreme, într-un comunicat de presă lansat în ziua de 19 aprilie, s-a anunţat despre aplicarea sechestrelor în valoare de 110 milioane de lei (cifră record pentru acest an) în cadrul unor dosare penale, pornite pe spălare de bani, corupere şi trafic de droguri. Printre acestea se numără opt autoturisme, 31 terenuri şi 52 construcții.

De asemenea, în cadrul investigațiilor financiare paralele, efectuate în cadrul unei cauze penale, a fost ridicat un automobil de model Range Rover Sport în valoare de peste un milion de lei, care aparține unei persoane implicate în spălare de bani. Mijlocul de transport urmează a fi vândut anticipat, până la o eventuală decizie de confiscare în vederea conservării valorii acestuia și asigurării recuperării eficiente a bunurilor spălate. În total de la persoana respectivă au fost sechestrate bunuri în valoare de circa trei milioane de lei.

Amintim că, Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate. În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1.5 miliarde de lei!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/